"Ik wilde eigenlijk timmerman worden maar nu word ik boomkweker"

Op zaterdag 28 september jl. vond de 2e editie van Kom op de Kwekerij plaats bij TCO (Tree Centre Opheusden). 

Jong en oud kwam een kijkje nemen in de boomkwekerij sector. Met een bezoekersaantal van ruim 1.250 personen is het wederom een succesvolle, leerzame en inspirerende open dag geweest.

Deelnemende bedrijven
Elk bedrijf toonde zijn eigen product. Om 10.00 uur arriveerde Burgemeester J. de Boer van Gemeente Buren als één van de eerste bezoekers bij J.D. van de Bijl te Lienden.

Alle bezoekers werden met een "bomen" treintje naar een perceel gebracht waar actief demonstraties te zien waren zoals machinaal bomen planten. De burgemeester was onder de indruk van de professionele aanpak van de open dag in de sector.

Betuws Planten Centrum had een speurtocht over het bedrijf georganiseerd, waaraan de hele familie kon deelnemen.

Bij BetuwePlant was er voor kinderen een actief programma. Hierin doorliepen zij een proces van boompje volgen, van ent tot aan het transport naar de klant.

Zo was er ook een jongetje die na het doorlopen van het programma de oorkonde kwam halen en zei: 'ik wilde eigenlijk timmerman worden maar nu wil ik boomkweker worden'.

Volgens LTO Nederland hebben de kwekers hun uiterste best gedaan en gezorgd voor een professionele uitstraling, die indruk maakte bij het publiek.

Bezoekers kwamen uit het hele land. Zo waren er Rotterdammers die op zoek waren naar een oplossing voor het stikstofprobleem. In regio Opheusden waren er bezoekers om daar te zien en horen dat bomen zeer zeker bijdragen aan het reduceren van stikstof. 

bron: LTO Bomen en vaste planten


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.