Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Florensis sponsort Smiles for Change

Sinds de oprichting in 1999 werkt Florensis Kenia samen met andere bedrijven en lokale instanties om goede initiatieven te promoten die het welzijn van de werknemers en hun gemeenschap verbeteren. Om de toegang tot onderwijs te bevorderen, werkt men samen met vier lokale scholen en wordt financiële ondersteuning en materiaal aangeboden om onderwijs van goede kwaliteit mogelijk te maken voor hun leerlingen, van wie sommigen kinderen zijn van werknemers op het bedrijf. 

De toenemende bezorgdheid over veel voortijdig schoolverlaten, drugsmisbruik onder jongeren, seksueel en huiselijk geweld gericht op minderjarigen en slecht omgaan met tijd is niet alleen een nationale crisis, maar ook een probleem dat een groot risico inhoudt voor de veiligheid, groei en ontwikkeling van de jonge bevolking. Daarom heeft Florensis Kenia haar - sinds langere tijd al - partner ‘Sarakasi’ gesponsord in het initiatief ‘Smiles for Change’ om te helpen deze onderwerpen aan te pakken.

Gedurende 5 dagen vlak voor de schoolvakanties bezocht Sarakasi de lokale scholen waarmee Florensis samenwerkt om het bewustzijn te vergroten over onderwerpen gericht op veiliger en verantwoordelijker leven. In totaal bereikten ze 3.000 kinderen en jonge volwassenen in de leeftijd van 6 tot 19 jaar.
Door middel van sketches, komedie en demo’s kregen de basisleerlingen tot 10 jaar les over onderwerpen als seksueel misbruik, persoonlijk talent en hoe om te gaan met verschillende mensen. Leerlingen boven de 10 jaar en de middelbare scholieren volgden daarnaast nog lezingen in de klas. Zij kregen lessen over drugsmisbruik, veilig vrijen, talentontwikkeling en constructief gebruik van vrije tijd.

Alle deelnemers sloten af met kunst- en danswedstrijden waarbij individuele en groepswinnaars werden beloond met les- en kunstmateriaal.


Voor meer informatie:
Florensis
Langeweg 77-85
3342 LD Hendrik-Ido-Ambacht
T: +31 78 623 3200
F: +31 78 610 4411
E: florensis@florensis.com
www.florensis.nl

Publicatiedatum: