`Gärtnerei Karl Bückers´ in de spotlights

"Ons bedrijf is dit jaar 49 jaar oud, zes jaar geleden hebben we het van mijn ouders overgenomen", legt Carolin Bückers uit, die samen met Andreas Jaspers het bedrijf leidt. In de nieuwe ´Anlieferer im Rampenlicht´-video presenteert Veiling Rhein-Maas `Gärtnerei Karl Bückers´ uit Goch, dat in 1970 door Karl en Wilma Bückers werd opgericht.

Een breed assortiment voor een gevarieerde klantengroep
Op tien hectare open veld (`Freiland´) en in drie hectare kassen telen zij beiden samen met hun 20 medewerkers een breed assortiment aan potplanten. In de zomer en de herfst worden Physalis, gentiaan en Calluna aangeboden bij Veiling Rhein-Maas. "Mijn vader ontdekte Physalis tien jaar geleden. Ik zou zeggen, dat we onszelf voortdurend verbeterd hebben en we nu een mooie compacte plant met veel lampionnen produceren. Daarmee kunnen we veel klanten bedienen, zoals bloemisten en tuincentra", zo geeft Carolin Bückers aan. "Een bijzonderheid is onze eigen teelt, de Calluna Juvelis, die in 6 cm, 9 cm of 11 cm potten wordt aangeboden. Het is een mooi plantje en bij de klanten erg populair."

Op de hoogte van actuele ontwikkelingen  
Bij Veiling Rhein-Maas kunnen het hele jaar door verschillende Ilex-soorten worden geveild. "De Ilex is een zeer goed alternatief voor de Buxus. Daarom hebben we vijf jaar geleden besloten om Ilex te produceren ter vervanging van Buxus", legt Andreas Jaspers uit. "Veiling Rhein-Maas is een belangrijke partner voor ons, omdat we met onze verschillende soorten elke dag een groot aantal klanten op de klok kunnen bereiken." Het bedrijf hecht veel belang aan de continu goede kwaliteit van de planten uit eigen vermeerdering en aan een duurzame productie.

Jubileum
De voorbereidingen voor het jubileumjaar - in 2020 bestaat `Gärtnerei Karl Bückers´ 50 jaar - zijn in volle gang. Er komt er een nieuwe Ilex-soort op de markt: `Lola´ wordt gekenmerkt door een zeer compacte groei en heeft een grote gelijkenis met de Buxus.

bron: Veiling Rhein-Maas


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven