Mondo Verde in het zonnetje bij OZ Planten

Van groenten en rozen, via gips en freesia, naar de Ficus Ginseng

Mondo Verde uit Rijsenhout kent men tegenwoordig vooral van de Ficus Ginseng, maar dit is niet altijd zo geweest. Zo begon de kwekerij in 1951 in Amsterdam en teelde daar groenten, rozen en als één van de eerste gips. Toen de kwekerij ruimte moest maken voor het Olympisch dorp wat gebouwd zou moeten worden (later ging dit uiteindelijk niet door), besloot de kwekerij te verhuizen naar Rijsenhout. Hier ging men verder met het telen van rozen en kwamen er freesia’s bij. In 1989 begon Mondo Verde met de teelt van de ficus op stam (nog niet de Ginseng) en inmiddels zijn hier alweer vier kassen aangebouwd met een totale oppervlakte van vier hectare.

In 2016 is Kees Bakker in het bedrijf van zijn vader Louis gestapt. Eén jaar later sloot ook broer Frans aan.

Ficus Ginseng
De Ficus Ginseng komt oorspronkelijk uit het zuiden van China en heeft maar liefst vijftien jaar nodig om de grilligheid van de wortel te vormen. Hierna wordt een klein bladige Ficus Microcarpa op de wortel geënt en wordt de plant in de bekende bonsai manier gesnoeid.

De gebroeders Bakker reizen samen met een teeltmanager acht keer per jaar naar China om zoveel mogelijk te kunnen garanderen dat de kwaliteit die naar Nederland verstuurd wordt zo optimaal mogelijk is.

Assortiment
Naast de Ginseng kent het assortiment van Mondo Verde meerdere plantsoorten zoals Pachira, Yucca en de Nolina. Wat ook opmerkelijk is aan het assortiment van de kweker is dat de potmaten variëren van 9 centimeter tot en met 50 centimeter. Daarnaast kan men, mocht de klant dat wensen, de planten ook nog in keramiek versturen.

bron: OZ Planten


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.