Nieuwe LTO-lobbyist in Brussel

Iris Bouwers (26) start per 1 oktober als lobbyist voor LTO Nederland in Brussel. Ze volgt Tsjerk Terpstra op.

Bouwers is boerin en heeft ruime ervaring in de agrarische belangenbehartiging. Ze was vicevoorzitter van CEJA (de belangenbehartiger voor Europese jonge boeren en tuinders). Ook was ze portefeuillehouder internationaal en vicevoorzitter van het NAJK (Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt). Hans Van den Heuvel, directeur van LTO Nederland: “Iris heeft de nodige Europese en politieke ervaring opgedaan in haar vorige functies en een waardevol netwerk opgebouwd in Brussel. We zijn verheugd over haar benoeming als onze lobbyist voor Europa.” 

'Grote impact'
Bouwers runt tevens met haar ouders een gemengd bedrijf (akkerbouw en vleesvarkens) in het Drentse Zuidwolde. Ze blijft 2 dagen per week werken voor het eigen boerenbedrijf. Daarnaast zal ze 4 dagen vanuit Brussel werken. Bouwers: “Sinds ik maatschappelijk en politiek bewust ben, ben ik er achter dat het Europees beleid een grote impact heeft op de Nederlandse boer en tuinder. Als je echt iets wilt bereiken in beleid moet je in Europa zijn. En dat is nu precies wat ik mag gaan doen. Via LTO Nederland kan ik me maximaal inzetten voor onze boeren en tuinders. Ik ga me toeleggen op de Europese beleidsterreinen en het Gemeenschappelijk landbouwbeleid.”

LTO Nederland lobbyt vanuit Brussel bij de Europese politiek en instellingen en werkt samen met collega’s van boerenbelangenorganisaties uit andere landen binnen de koepelorganisatie Copa & Cogeca.

Bron: LTO Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven