Dümmen Orange en Hishtil bundelen krachten voor verkoop Basewell

Dümmen Orange en Hishtil hebben een memorandum van overeenstemming (MoU) getekend voor de gezamenlijke afzet van beworteld, substraatvrij stek onder één naam: Basewell. Deze nieuwe samenwerking biedt klanten van beiden eenvoudiger toegang tot 'het beste uit twee werelden': een nog breder productaanbod en jonge planten beworteld middels de innovatieve bewortelingstechniek van Basewell, dat voor een gegarandeerde consistente kwaliteit moet zorgen.

Van links naar rechts: Eyal Inbar, Export Sales Manager Hishtil en Arjan Kaaks, CFO Dümmen Orange

Dümmen Orange introduceerde in 2018 Basewell eenjarigen en vaste planten op de Noord-Amerikaanse markt. Dit jaar lanceerde de veredelaar eenjarigen op basis van deze bewortelingstechniek op de Europese markt. Andere Dümmen Orange Basewell producten zitten in de pijplijn. Dümmen Orange richt zich op een verdere verbreding van het Basewell productaanbod door samen te werken met nieuwe partners zoals Hishtil om meer mogelijkheden en verscheidenheid toe te voegen aan het Basewell-assortiment waaruit telers kunnen putten.

Het memorandum van overeenstemming resulteert erin dat:

  • Dümmen Orange en Hishtil een gezamenlijke standaard opzetten voor productspecificaties, die hun afnemers een consistente kwaliteit van alle Basewell producten verzekert.
  • Het memorandum geldt vanaf het seizoen 2020. Hishtil start met de invoering van Basewell in haar productie en productlabeling.
  • Een geheel nieuw aanbod aan Basewell kruiden van Hishtil komt dan beschikbaar voor de Noord-Amerikaanse markt.

Amit Dagan, General Manager van Hishtil, ziet deze samenwerking als een strategische volgende stap. “Basewell sluit perfect aan bij Hishtil’s missie om oplossingen voor de tuinbouw te bieden door innovatieve en economische technieken toe te passen die gebaseerd zijn op geavanceerde knowhow en technologieën. Wij zijn er trots op dat wij onze producten in deze nieuwe vorm kunnen aanbieden. We zien dit als een verdere kans om nog meer in detail op de wensen van onze klanten in te spelen."

Basewell is een technologie voor de beworteling die processen vereenvoudigt, ruimte optimaliseert en arbeid bespaart voor telers over de hele wereld. De technologie maakt gebruik van offshore-vermeerdering om kwalitatief hoogstaand, beworteld stek zonder substraat rechtstreeks aan de teler te leveren.

Olivier Aretz, Managing Director Product Teams & Strategy van Dümmen Orange voegt hieraan toe: “Het Basewell aanbod groeit en wordt de standaard op de markt voor de productie van beworteld, substraatvrij stek. Onze afnemers hebben baat bij de nieuwe samenwerking omdat dit het aanbod verbreedt waardoor het interessanter wordt om de Basewell technologie in hun teelt in te voeren.”

Voor meer informatie:
Dümmen Orange
www.dummenorange.com

 

 


Hishtil
www.hishtil.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven