Nieuwbouw Florensis Dinteloord goed op schema

In de nieuwe productielocatie van Florensis in Dinteloord is 4000 meter aan heipalen de grond in gegaan en zit 400.000 kilo staal verwerkt. Ook is de 13 meter hoge hal inmiddels verrezen en bovendien is afgelopen week, exact volgens planning, de nieuwe kas van 60.000 m2 glasdicht gemaakt. De bedrijfshal van 5000 m2, alwaar in drie straten in totaal achttien steksteekrobots worden opgesteld, zal de komende week volledig dicht worden gemaakt.

“Wat dit project uniek maakt is de combinatie van 15.000 m2 cabriokas met 45.000 m2 Venlokas. De cabriokas heeft een pootafstand van vijf meter en is hiermee de eerste ter wereld”, zegt Adriaan Vonk, Director Domestic Production bij Florensis. “Ook heel mooi en bijzonder is de duurzaamheid op onze nieuwe locatie. De kas heeft straks zeventien verschillende opkweekafdelingen die onafhankelijk van elkaar teelt technisch ingericht zijn. Met drie gescheiden retourwaterstromen en vier technische installaties voor de watergift van het plantmateriaal. De productie wordt gerealiseerd door SON-T verlichting en in een aantal afdelingen LED verlichting, drie schermdoeken, slimme klimaatsturing en een geïsoleerde bedrijfshal uitgerust met zonnepanelen. Met deze efficiënte inrichting kan de opkweek van de jonge planten straks met minimaal energiegebruik en inzet van chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen gerealiseerd worden. En dit past perfect in onze duurzaamheidsdoelstellingen.”

De oplevering van Florensis Dinteloord staat gepland voor november dit jaar. Om klanten en relaties mee te laten kijken bij de vorderingen, heeft Florensis een speciale website pagina gemaakt, alwaar diverse betrokken leveranciers en medewerkers aan het woord komen.

Voor meer informatie:
Florensis
Langeweg 77-85
3342 LD Hendrik-Ido-Ambacht
T: +31 78 623 3200
F: +31 78 610 4411
E: florensis@florensis.com
www.florensis.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven