Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Glasgroententelers blijven met groeilicht achter bij sierteeltcollega's

Ledverlichting populairder in Nederlandse glastuinbouw

Een derde van alle Nederlandse glastuinders maakt gebruik van groeilicht. Daarnaast staan telers open om te investeren. Dat blijkt uit de resultaten van het jaarlijkse rondje bellen door AgriDirect om hun GlastuinbouwScanner op te maken. 

In totaal zijn ongeveer 2900 glastuinders benaderd met vragen over onder andere bedrijfsactiviteiten, toekomst- en investeringsplannen op hun bedrijf.

Groeilicht – verschillen per teelt
In totaal maakt bijna een derde van de glastuinders gebruik van groeilicht in kassen. Potplantentelers maken met 39,8% het meest gebruik van groeilicht, gevolgd door snijbloementelers met 36,5%. Bij glasgroentetelers is op 14,8% van de bedrijven groeiverlichting aanwezig.

Interesse ledverlichting: stijging ten opzichte van 2016
15,5% van de glastuinders heeft interesse om te investeren in ledverlichting. 3,6% hiervan geeft aan ‘zeer geïnteresseerd’ te zijn in de aanschaf van ledverlichting in de kassen. Dit is een stijging ten opzichte van 2016. Toen gaf in totaal 13% aan (zeer) geïnteresseerd te zijn in ledverlichting.

 

 

Publicatiedatum: