Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwekerij Kooij Nertera investeert in automatisering interne logistiek

Kooij Nertera heeft een nieuw Plant Order Systeem (POS) van WPS in gebruik genomen. Opvallend daarbij is dat de verschillende onderdelen (plantaanvoer, camera-unit en buffer) verplaatsbaar zijn, zodat er ruimte vrij gemaakt kan worden wanneer dit nodig is. Uitgangspunt voor het mobiele POS is dat het vooral flexibiliteit en gemak oplevert en de medewerkers ontlast.

Kooij Nertera uit Ens kweekt Nertera Granadenis. Kooij Nertera Natural is wereldwijd de enige producent van Nertera Granadensis Astrid. Het kweken van de plant zodat er bessen op komen is een uniek proces. Ze kweken dit bijzondere plantje in diverse kleuren en potmaten. Potmaat 8 is door WPS eerst uitgebreid getest of deze goed door het systeem verwerkt kon worden. 

De POS beoordeelt en sorteert de plant op hoogte, bloeifase (aantal gekleurde knoppen ten opzichte van groen blad) en plantdiameter.

Rust in het afleverproces
"Wij waren op zoek naar een systeem wat voor ons de arbeid zou verlichten bij het veilingklaar maken van onze planten en meer rust zou brengen in het afleverproces", vertelt eigenaar Henk Kooij. "Normaal waren we gewend aan het rapen en sorteren in de kas rechtstreeks van de betonvloeren. Nu brengen we de planten naar het systeem en sorteren ze, en maken een voorraad van gesorteerde  planten zodat we orders die in de loop van de dag binnen komen snel kunnen verzamelen uit deze buffer."

Voor meer informatie:
Kooij Nertera Natural
Enserweg 26a
8307 PM Ens
E: info@kooij-Nertera-natural.nl 
www.kooij-nertera-natural.nl 


WPS
Kijckerweg 115
2678 AC De Lier
T +31 (0)174 671 371
F +31 (0)174 671 372
E: info@wps.eu
www.wps.eu/nl

Publicatiedatum: