Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verkoop roos en chrysant op veiling fors onderuit

Tholen - Geen vuiltje aan de lucht, de export stevent nog altijd af op recordwaarden, maar toch kreeg de verkoop van snijbloemen op de veiling afgelopen maand een stevige knauw. Met name chrysant en roos moesten het ontgelden.

Weliswaar telde juni twee veildagen minder dan dezelfde maand vorig jaar, maar dat is nog geen geen -14,7% omzet. In de chrysant was dit bijna -30%, in de roos bijna -20% en ook andere bloemen bleven achter: gerbera en freesia en hortensia -15%, en alstroemeria zelfs -28%. Alleen de pioenen en het getalsmatig veel kleinere product matthiola schreven echt groene cijfers, met 10,7% en 18,4 procent meer omzet resp.

In de potplanten werd -5,1% minder omzet gedraaid, maar met 19 veildagen t.o.v. 21 vorig jaar komt men uit op vergelijkbare waarden. Alleen phalaenopsis is met ruim -10% omzetverlies t.o.v. juni vorig jaar nog altijd een zorgenkindje en ook bleven de hortensia, de bromelia en de potchrysant wat achter. Wat echt opvalt is nog altijd geweldige boom in cactussen: 34% meer stuks en dito omzetgroei is genoteerd.

Tot is het buitengoed leuk verkocht. Over de hele linie werd 6,7% meer omzet gedraaid, met als positieve uitschieters heesters (43%) en mandevilla, waarin de omzet bijkans verdubbelde.

bron: cijfers Royal FloraHolland