Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Niet alle zendingen VK gecontroleerd

Om opstoppingen in de havens te voorkomen gaan, zo hebben de autoriteiten in het VK de VGB laten weten, niet alle zendingen gecontroleerd worden; een 'practical approach' noemen ze dit. In onderstaande geeft directeur Matthijs Mesken zijn kijk op de zaak:

"Samenwerken om de export van bloemen en planten naar het VK niet nog ingewikkelder te maken, daar zijn wij de afgelopen jaren, maanden, weken en vooral dagen continu mee bezig geweest.

Samen met leden en 'collega's' in ons netwerk hebben we veel weten te bereiken en door het opzoeken van de (internationale) pers is er veel aandacht geweest voor onze zorgen omtrent fysieke inspecties van bloemen en planten in de Engelse havens.

Capaciteit om deze inspecties uit te kunnen voeren is volstrekt onvoldoende. Er zijn te weinig plekken om vrachtwagens voor inspectie neer te zetten en er zijn onvoldoende inspecteurs om de inspecties te kunnen verrichten. Het digitale systeem om zendingen aan te melden is pas sinds twee weken operationeel en werkt nog niet naar behoren.

Practical approach
Om opstoppingen in de havens te voorkomen gaan, zo hebben de autoriteiten in het VK ons laten weten, niet alle zendingen gecontroleerd worden; een 'practical approach' noemen ze dit. Het lijkt er vooralsnog op dat de Britten op dit punt woord houden. Er wordt in ieder geval voorlopig mondjesmaat geïnspecteerd, waardoor opstoppingen voor nu achterwege blijven. Wij zijn heel benieuwd hoe dat de komende weken gaat uitpakken."

Bron: VGB

Publicatiedatum: