Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
bijeenkomst vanavond in WHC Naaldwijk

Ministers en sierteeltsector tekenen IMVO Convenant Sierteeltsector

Tholen - Vanavond ondertekenen de ministers Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Carola Schouten (Landbouw) en een 600 tal Nederlandse bedrijven het IMVO Convenant Sierteeltsector. Daarin zullen partijen, van teler tot supermarkt en van veredelaar tot handelaar, afspraken maken m.b.t. sociaal verantwoord ondernemen op gebied van de bloemenproductie in Afrika.

beeld: IMVO © Leonard Faustle 

In het document, dat al langer in voorbereiding is en gecoördineerd is door de Sociaal Economische Raad, is o.a. de afspraak opgenomen dat in landen zonder minimumloon medewerkers minimaal 1,90 dollar per dag zouden moeten verdienen. Daarnaast zouden ook afspraken gemaakt worden m.b.t. het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen.

Het convenant wordt vanavond ondertekend in het World Horti Center in Naaldwijk. Meer informatie vindt u hier, nader verslag volgt.