Vreugdenhil Bulbs en Plants doneert € 10.000,- aan Zambian Carnivore Programme

Afgelopen week hebben Jochem, Marjolijn en Luuk Vreugdenhil een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds in Zeist. Daar overhandigden zij een cheque ter waarde van € 10.089,30- t.b.v. het Zambian Carnivore Programme (ZCP).

Begin dit jaar heeft Vreugdenhil Bulbs & Plants het merk African Breeze gelanceerd. Onder dit merk vallen alle planten welke oorspronkelijk uit Afrika komen. Van iedere plant die verkocht wordt onder dit merk, gaat een gedeelte richting het Zambian Carnivore Programme, een project dat ondersteund wordt door het Wereld Natuur Fonds en beoogt alle grote carnivoren in Zambia te beschermen. Daarnaast is het opleiden en begeleiden van de lokale bevolking een belangrijk onderdeel van dit programma.

Christiaan van der Hoeven (rechts op de foto bij het WNF) verantwoordelijk voor het ZCP project. 

Vreugdenhil Bulbs & Plants heeft een goede connectie met Zambia, omdat er een intensieve samenwerking is met een kwekerij. Hier worden Amaryllis bollen geteeld die worden gebruikt voor de potprogramma’s van Vreugdenhil voor verkoop in Europa. 

In totaal vallen er acht producten onder het merk African Breeze : Ornithogalum dubium, Ornithogalum thyrsoides, Scilla peruviana, Ensete maurelli, Albuca spiralis 'Frizzle Sizzle', Lachenalia, Pennisetum en Eucomis.

"We kunnen spreken van een zeer geslaagd eerste jaar van het merk. Het is altijd lastig om een merk te lanceren in de sierteelt, wat direct opgepakt wordt door de exporteurs en ook herkend wordt door de consumenten. Al met al kunnen we spreken van een zeer geslaagd eerste jaar. Wij zien dit dan ook niet als een eenmalige actie en willen dit project graag blijven steunen. Dit betekent dus dat we er volgend jaar weer keihard tegen aan gaan om een nog grotere donatie te doen richting het project. Door onze intensieve samenwerking met diverse kwekers in Afrika voelen wij ons zeer verbonden met het continent en zien wij het als onze plicht om iets terug te doen. Zowel voor de mensheid als voor de dieren die daar leven", zegt kweker Jochem Vreugdenhil."

Voor meer informatie:
Vreugdenhil Bulbs & Plants
Monsterseweg 60A
2691JJ  's-Gravenzande
T: +31 174 413811
E: admin@vreugdenhilbp.com 
www.vreugdenhilbp.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven