Aad en Freddie Prins over aanstaande bedrijfsopvolging

Met je vader in 't familiebedrijf: 'Ons probleem is goed communiceren'

Bollenkweker Aad Prins zorgde vanaf haar vijfde al alleen voor dochter Freddie. Hun band is ijzersterk, maar betekent dat ook dat je samen goed kunt ondernemen in 't familiebedrijf? "De geschiedenis moet zich niet gaan herhalen."

Aad Prins (62): "Freddies moeder overleed toen Freddie 5 was. Diezelfde week stond de buurvrouw al op de stoep. Moest ze Freddie niet naar school brengen? Maar ik dacht: 'De groeten, dat doe ik zelf wel.' Het zou me niet gebeuren dat Freddie later zou zeggen dat ik er niet was voor haar. Ik heb direct gezorgd dat ik mijn bedrijf anders ging aansturen. Zij was en is het belangrijkste voor mij."

Foto: Dida Mulder

"Op haar 16de wilde Freddie mee naar een beurs in Aalsmeer. Dus zij colbert aan, nagels rood. Ik vond dat erg leuk, maar ik zag in haar toen nog geen opvolger. Ik voelde de klok tikken en zocht zelf een potentiële opvolger. Maar toen we na een paar jaar voorbereiding echt gingen samenwerken, vertrok hij binnen een paar weken. Niet veel later gaf Freddie aan dat ze echt in de zaak wilde. Om zeker te zijn dat ze serieus was, heb ik gezegd dat ze eerst de Young Lady Business Academy moest doen, een initiatief van Elske Doets. Ze deed het én ze won. Daarna is het heel snel gegaan."

Het gehele verhaal van Aad en Freddie Prins is hier te lezen op de site van VNO NCW


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven