Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ammerlaan Orchids vertrouwt op efficiënte HPS-oplossing voor jaarrond telen

Ammerlaan Orchideeën heeft haar HPS 750 W elektromagnetische installatie vervangen door de BLV HPS 1000 W EVSA armaturen. Het bedrijf vindt hiermee in BLV een betrouwbare partner om met efficiënter groeilicht de groeicyclus te verkorten en zo de jaarlijkse productie van hoogwaardige orchideeën te verhogen.

"We hebben gekozen voor een opstelling met de BLV 1000 W armaturen omdat de investering beperkt blijft tot het armatuur en prefab kabels. We hebben de PPFD verdubbeld tot 95 µmol/m²s op plantniveau met een sublieme uniformiteit, terwijl we 40% meer licht per watt genereren in vergelijking met de oude installatie," aldus Peter Ammerlaan.

Unieke voordelen
Naast de economische voordelen van de efficiëntere installatie, ziet Ammerlaan Orchideeën een gezondere en stabielere groei van de planten. Dit is echter niet de enige reden waarom Ammerlaan zich tot BLV heeft gewend. De openingen aan beide zijden van de reflector zorgen voor een schoorsteeneffect, wat de lamptemperatuur optimaliseert en daarmee een langere levensduur van de lamp garandeert. Dit vertaalt zich direct in een verlaging van onderhouds- en vervangingskosten. Lamptemperatuur optimalisatie is belangrijk omdat een hoge lamptemperatuur resulteert in een hogere lampspanning en dusdanig eerder einde levensduur zal bereiken. Metingen met een geïntegreerde sensor tonen aan dat de temperatuur aan de buitenzijde van de lamp 8% lager is in een armatuur met een open reflector, vergeleken met een armatuur met een gesloten reflector. De levensduur van lampen in open reflectoren neemt hierdoor toe met meer dan 10%.

Voor meer informatie:
BLV Licht- und Vakuumtechnik

Rene Polak
M: +31 (0) 6 21826131
rpolak@blv-licht.com
www.blv-licht.com 

Publicatiedatum: