Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bescherming telers en kleine ondernemingen tegen oneerlijke handelspraktijken

Telers en kleine levensmiddelenbedrijven zijn kwetsbaar voor oneerlijke handelspraktijken. EP-leden hebben nieuwe regels aangenomen om hen te helpen beschermen.

Oneerlijke handelspraktijken komen in alle sectoren voor, maar zijn vooral problematisch in fresh produce aangezien landbouwproducenten mogelijk onder ongepaste economische druk komen te staan.


foto: AP images/European Union-EP  

Op dinsdag 12 maart hebben de leden van het Europees Parlement voor een nieuwe EU-richtlijn gestemd die tot doel heeft een eerlijkere behandeling te garanderen voor telers en kleine- en middelgrote levensmiddelenbedrijven. Deze ondernemingen zijn vaak kwetsbaar voor oneerlijke behandeling door grote zakelijke partners, zoals supermarkten of detailhandelaren.

Er is een lijst met 16 oneerlijke handelspraktijken opgesteld. Daarop staan zaken als het weigeren van een schriftelijke leveringsovereenkomst, het laten verstrijken van betalingstermijnen, het last minute cancelen van orders of het eenzijdig aanpassen van eerder gemaakte afspraken.

Klik hier voor meer informatie (website Europees Parlement)

Publicatiedatum: