Samenwerking Westlandse bedrijven levert donatie van € 7500 op aan fondsen

Mensen in Afrika een toekomst geven met een product van eigen bodem, dat is het doel van het gezamenlijke project genaamd “Asante Sana” (hartelijk bedankt in Swahili). Ook in 2018 is er een mooi bedrag opgehaald met de verkoop van de Pelargonium Calliope. Walter van den Berg van Kwekerij Bergcamp "Het is weer een fantastisch resultaat door de goede samenwerking van deze bedrijven".

Fluweelrode geranium met een verhaal
Het non-profit project genaamd Asante Sana is in 2013 opgezet met het product de Pelargonium Calliope. Deze geraniums, die een seizoen lang als moederplant zijn gebruikt in Kenia, worden naar Nederland gevlogen om uit te groeien tot een prachtig eindproduct. De robuuste geranium is opgekweekt door Kwekerij Bergcamp uit de Lier en bezorgt de consument een tuin met een zomer lang fluweelrode bloemen.
 
Samenwerking voor maximale resultaat
Doordat alle schakels in de keten zich inzetten voor het project, wordt er een product geproduceerd met lage kostprijs en daarmee maximale winst. Zo zorgen leveranciers voor materialen tegen kostprijs of gratis diensten.

Opbrengsten vinden een mooie bestemming
Het bedrag dat met het project is opgehaald is aan twee goede doelen geschonken. Het eerste doel is Wim van den Burg. De rode draad van het project is het Keniaanse kind een betere toekomst geven. Ook worden waterputten geslagen zodat er kan worden voorzien in een van de belangrijkste basis behoeftes.

Het tweede doel is KWF Kankerbestrijding

Ook in 2019 zullen er weer geraniums voor Asante Sana geteeld worden.

Het project is mede mogelijk gemaakt door Syngenta, BVB Substrates, Van Krimpen, Tuincentrum Boers, Javado, Moterra en Kwekerij Bergcamp.

bron: Kwekerij Bergcamp


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven