Eerste deelnemende landen Floriade 2022 bekend

Na Qatar hebben ook Indonesië en Thailand hun deelname bevestigd aan de Floriade 2022 in Almere. Deze landen gaan een eigen paviljoen inrichten op de wereldtuinbouwtentoonstelling die eens per tien jaar in Nederland wordt gehouden.

Afgelopen zomer heeft de Nederlandse regering een uitnodigingsbrief gestuurd aan de 170  landen die zijn aangesloten bij het Bureau Internationale des Expositions (BIE). Na diverse contacten in de afgelopen maanden, ook op diplomatiek niveau, hebben Indonesië en Thailand besloten om deel te nemen aan de Floriade. De volgende stap is het voeren van gesprekken met deze landen over de invulling van hun paviljoens. Onderdeel daarvan is vaak ook een tuin als onderscheidend en kenmerkend element van de inzending.

Vroeg
Concreet is hierover nog niets te melden, aldus Marloes van Vught van de Floriade-organisatie. “Deze landen zijn erg vroeg met hun aanmelding. Dat biedt ruim voldoende de tijd om te praten over de invulling van hun inbreng.” De Floriade heeft dertig kavels op het terrein beschikbaar voor landen die een eigen paviljoen en/of tuin willen inrichten. Over de Nederlandse inbreng van de land- en tuinbouwsector is ook nog niets concreets te melden, aldus Van Vugt. Behalve dat kwekers bomen kunnen aanmelden voor het alfabetische arboretum dat op het terrein wordt aangeplant.

De Floriade 2022 vindt plaats van 28 april tot en met 23 oktober 2022 in Almere op de zuidelijke oever van het Weerwater, in het hart van Almere Stad en Almere Haven. Met het thema ’Growing Green Cities’ richt de Floriade zich op de Groene Stad van de Toekomst. Deelnemende landen wordt gevraagd om in hun inzending het thema te verwerken. Growing Green Cities moet bijdragen aan innovatieve oplossingen voor vraagstukken rond voeding, de groene omgeving, energieproductie en gezondheid in de stad.

Op het Floriadeterrein komen een arboretum en dertig kavels met paviljoens en tuinen. Na de expo wordt het terrein ‘omgebouwd’ tot een duurzame woonwijk. Daarover heeft de gemeente Almere een overeenkomst gesloten met Amvest, dat als projectontwikkelaar 300 miljoen euro investeert in het gebied. De organisatie verwacht 2 miljoen bezoekers.

bron: Agroberichten Buitenland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven