Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Project De Groene Tulp van start

Tijdens de Dag van de Tulp is het logo onthuld door voorzitter Productgroep tulp Hans Wessels en is het startsein gegeven voor het project De Groene Tulp. De Groene Tulp is een vierjarig project dat voor een deel wordt gefinancierd door iBulb, Agri Treat projects, NLG Holland, Rabobank, KAVB productgroep tulp, Stimuflori, GreenPort NHN, Koppert, CNB Teeltadvies en Universiteit Leiden. Deze bedrijven investeren dus werkelijk in de verduurzaming van de tulpenteelt. Daarnaast wordt een deel gefinancierd door Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Proeftuin Zwaagdijk.

Aanleiding van het project is het verdwijnen van steeds meer middelen en de toename van bovenwettelijke eisen van de retail. Doel van het project is om minder afhankelijk te zijn van chemische middelen. Verder onderzoek op teelttechnische maatregelen, zoals grondverbetering, bolbehandeling en gewasbehandeling moet hier een bijdrage aan leveren.

bron: Greenport NHN

 

Publicatiedatum: