Ronald Bruinen en Walter Zuiderwijk

Zuidbaak bouwt groentenkas om tot potplantenkas

Pot & Plantenkwekerij Zuidbaak uit Honselersdijk heeft in maart 2015 een bestaande kas gekocht die al enige tijd leeg stond. Dit bedrijf, ook aan de Harteveldlaan, had wat achterstallig onderhoud. In eerste instantie maakte de kweker de kas geschikt voor groententeelt en verhuurde men het aan een telersvereniging, die er tomaten in ging telen. Na een paar jaar ging het toch kriebelen er zelf iets mee te doen.

Ronald Bruinen;  rechts met kinderen

Dat vertellen Ronald Bruinen en Walter Zuiderwijk, die samen de directie vormen van kwekerij Zuidbaak. Na wat marktonderzoek werd besloten om er groene planten (Philodendron en Strelitzia) in te gaan telen met een potmaat van 19 cm. "Deze teelten zijn ook goed te combineren met ons andere bedrijf waar pot en perkplanten geteeld worden."

Toen werd de keuze gemaakt het hele bedrijf opnieuw in te richten. Alle oude installaties zijn eind vorig jaar verwijderd door Knijnenburg-Zwirs. De kas wordt nu opgedeeld in vier afdelingen en een inpandige verwerkingsruimte. Op de plek van de oude schuur wordt nu door Technokas een nieuwe en moderne schuur geplaatst met kantoren en een kantine.

Op dit moment zijn diverse bedrijven bezig om de kas om te bouwen naar een potplantenkas. Technokas heeft de kas voorzien van diverse tussengevels zodat er meerdere afdelingen komen. Ook wordt de verwerkingsruimte voorzien van 12 m spanten waardoor er minder kolommen in deze ruimte komen. Technokas is ook verantwoordelijk voor het verwarmingssysteem. Peter Dekker Installaties (PDI) is bezig om in de kas overal dubbele scherminstallaties en gevelschermen te monteren. Stolze heeft een begin gemaakt met de elektrotechnische- en de watertechnische installaties. Als laatste gaat Kroes de complete kas voorzien van betonvloeren.

De eerste planten zijn al opgepot en staan tijdelijk bij Kwekerij Marienoord. De planning is dat deze planten in week 18 naar de Harteveldlaan gaan verhuizen. Vanaf week 34 kunnen dan de eerste planten afgeleverd worden.

Voor meer informatie:
ZuidBaak
Harteveldlaan 31
2675 LE Honselersdijk
T: 0174-280761
F: 0174-280762
E: Info@zuidbaak.com
www.zuidbaak.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven