Johan Koehler

OTM-Orchids maakt verschil met Multiflora Sky Orchids

Dat de orchidee, en dan met name de grootbloemige phalaenopsis, het al een tijd moeilijk heeft, weet iedereen. Ook afgelopen jaar was een matig jaar voor de meest populaire bloeiende kamerplant. Naast matige prijzen van de grootbloemige phalaenopsis heeft ook de kleinbloemige phalaenopsis te lijden onder een (te) lage prijsvorming. “Wij hadden gehoopt dat de prijzen na de zomer wat beter zouden worden, maar dat gebeurde onvoldoende. Hopelijk kunnen we dat in 2019 goed maken."

Dit vertelt Johan Koehler, eigenaar van 'Over the Moon Orchids', een in verhouding wat kleinere kwekerij aan de Bosrandweg bij het Amsterdamse Bos in Aalsmeer. “Wij kweken enkel Multiflora's, een kortere kleinbloemige phalaenopsis in allerlei kleuren. De speciale soorten worden nog wel redelijk betaald, maar we hopen voor 2019 wel op een betere markt dan voorgaande jaren. Mede daarom zijn wij ook op zoek gegaan naar iets innovatiefs.”

Sky Orchids
Een klein jaar geleden hebben Johan Koehler en zijn zoon Bart een proef gedaan met Multiflora's in een speciale pot om de planten ondersteboven te kunnen hangen: de Sky Orchids. “In de eerste maanden dat we het product konden aanbieden gebeurde er niet veel”, vertelt zoon Bart Koehler. “Wij zeiden tegen elkaar, laten we maar kijken wat het wordt. Nee heb je, ja kun je krijgen. Eerlijk gezegd wisten wij echt niet hoe de markt zou reageren. Na het plaatsen van een bericht van onze hangende planten op Facebook in een groep voor Nederlandse bloemisten en kwekers kregen we wel wat positieve feedback. Wat we al vaker hoorden, werd weer bevestigd: veel bloemisten geven aan graag Multiflora's te gebruiken, omdat men zich daarmee kan onderscheiden t.o.v. de bouwmarkt, waar ook de grootbloemige phalaenopsis te krijgen is. Maar hangend? Daar waren de meningen over verdeeld."

"Wij besloten na een matige start in het begin van de herfst toch rustig door te gaan met planten op te poten in de hangende potten", gaat Johan Koehler verder, "en vooral eind november en december hebben we de hangende orchideeën goed verkocht. De aanhouder wint dus wel degelijk!"

"Wij zijn in de handel goed bekend geworden met de Multiflora's en met onze geurende orchidee, de 'Liodoro'. Met die geurende zijn we de enige in het land. Ik hoop dat we met de hangende Sky Orchids ook zo'n positie en naamsbekendheid kunnen opbouwen."

Voor meer informatie
Over the moon orchids
Johan Koehler
Rietwijkerdwarsweg 2
1432 JD, Aalsmeer
T: 0206416163
M: 0653103091
E: johan@otm-orchids.com
www.otm-orchids.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven