Kenia: Oserian zet voedselprogramma op voor schoolkinderen

1500 leerlingen van de Oserian Primary School, een openbare school in Kenia, krijgen nu twee maaltijden per dag dankzij het voedselprogramma dat het bloementeeltbedrijf Oserian heeft opgezet. De maaltijden bestaan uit 's ochtends een bord 'uji' (pap) en 's middags een bord eten. Dit is enorm belangrijk voor de leerlingen en ouders, die zich nu niet langer zorgen hoeven te maken of ze deze maaltijden wel aan hun kinderen kunnen bieden. De maaltijden zijn onderdeel van het CSR-programma van de bloemenexporteurs.

De enthousiaste leerlingen vertelden dat ze heel blij zijn dat ze nu dagelijks een warme beker 'uji' en een warme lunch op school krijgen. Voorheen moesten ze 's middags een koude lunch eten die ze van huis meegenomen hadden, terwijl anderen de lunch moesten overslaan omdat ze geen eten bij zich hadden of eten hadden dat over de datum was.

De administratieve directeur van Oserian, Mary Kinyua, zei dat het voedselprogramma onderdeel is van de bijdrage van het bedrijf aan het Big 4-programma van de overheid, dat zich richt op voedselveiligheid en onderwijs. Hierbij richt het bedrijf zich op het voeden van de leerlingen, zodat deze zich goed kunnen concentreren op school. Ze voegde toe dat uit een evaluatie van de behoeften van de leerlingen naar voren kwam dat een voedingsprogramma moest worden opgezet voor de kinderen. Door verschillende redenen gingen sommige leerlingen naar school zonder een ontbijt te hebben gehad en ook sloegen verschillende leerlingen de lunch over, wat hun prestaties op school beïnvloedde. De hoop is dat het voedselprogramma er ook voor zal zorgen dat er meer kinderen worden aangemeld bij de school, omdat wanneer de kinderen maaltijden op school krijgen, de ouders ze eerder naar school laten gaan.

Eind vorig jaar heeft Oserian een nieuw gebouw voor acht klassen gepresenteerd, die gebouwd zijn om de verwachte toename in leerlingen op te vangen. De verwachting is dat het aantal inwoners in het dorp zal toenemen naar 20.000 inwoners ten opzichte van de huidige 11.000, nu investeerders steeds meer ruimte innemen in het bedrijvenpark.

Chef Richard Lang’at is verantwoordelijk voor het voedselprogramma. Hij liet weten dat het eten geven aan leerlingen één van de meest nuttige bijdrages is die een bedrijf kan doen aan gemeenschapsontwikkeling. Hij voegde toe dat de ouders van de leerlingen, die vaak al om 04.00 uur moeten opstaan om zich klaar te maken voor werk, zich dankzij het programma niet langer zorgen hoeven te maken of hun kinderen wel een ontbijt en lunch krijgen. Het ontbijt wordt 's ochtends tussen 06.30 uur en 07.00 uur geserveerd, voordat de lessen om 08.00 uur beginnen.

Er is ongeveer 13 miljoen Keniaanse shilling (€111.511) uitgetrokken voor het kopen van voeding. Het geld dat hiervoor gebruikt wordt, wordt gedeeltelijk gefinancierd wordt door de partners van het teeltbedrijf als onderdeel van de FairTrade premiums.

Onderwijs is een essentieel onderdeel van de ondersteuningsprogramma's van de Oserian Development Company, onder het label 'Flowers for Schools'. De andere pijlers zijn voedselveiligheid, gezondheid en natuur.

Voor meer informatie:
Oserian
salesenquiries@oserian.com
supplychain@oserian.com
oserian.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven