Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

David Austin overlijdt op 92-jarige leeftijd

Met grote droefheid meldt de familie Austin het overlijden van David C. H. Austin sr. OBE VMH, rozenkweker en oprichter van David Austin Roses. Austin stierf op dinsdag 18 december op vreedzame wijze in zijn huis in Shropshire, omringd door zijn familie. Hij is 92 geworden.

Al meer dan 75 jaar bracht Austins toewijding aan rozengeur en schoonheid naar tuinen over de hele wereld. Als perfectionist in hart en nieren veredelde hij meer dan 200 Engelse rozen tijdens zijn buitengewone carrière. Hij was vastberaden in zijn streven naar een steeds mooiere roos.

Austin had een landbouwachtergrond en ontwikkelde een grote belangstelling in oude rozen toen hij begin twintig was. Volgens Austin waren de oude rozen charmant en hadden ze vaak heerlijke geuren, maar ontbrak het ze aan kleurdiversiteit en het vermogen om door te bloeien zoals de modernere theehybriden. Deze realisatie vormden de basis voor de verzameling Engelse rozen waar we tegenwoordig allemaal van genieten. Hij begon toen namelijk een geheel nieuwe roos te ontwikkelen, die de schoonheid en geur van oude rozen combineerde met de voordelen van moderne rozen. Zijn eerste Engelse roos was 'Constance Spry', die in 1961 werd geïntroduceerd. De uitgebreide collectie bestaat onder meer uit de opmerkelijke variëteiten 'Gertrude Jekyll' - tweemaal verkozen tot de favoriete roos van de Verenigde Staten - en meer recent 'Olivia Rose Austin'.

Austin ontving een OBE in 2007 en onderscheidingen voor zijn uitmuntende bijdrage aan de sierteelt op de RHS Chelsea Flower Show.

David Austin Jr., Austins zoon en de afgelopen 25 jaar directeur van het bedrijf: "Mijn vader - of 'Mister A' zoals hij liefkozend bekend stond in de familie - was een opmerkelijke man. Zijn liefde voor de kunst van het rozenveredeling was echt inspirerend. Hij hield nergens meer van dan zien wat voor plezier zijn rozen aan anderen gaven."

Zijn aanwezigheid zal ernstig gemist worden binnen het familiebedrijf dat hij heeft opgericht. Maar de hartstocht die hij heeft meegegeven, zal blijven voortbestaan en we zullen trouw blijven aan de visie van mijn vader toen hij het bedrijf bijna 50 jaar geleden oprichtte."

De Austin-familie nodigt iedereen die zijn herinneringen en condoleances wil delen uit om deze te sturen naar:

[email protected]

Publicatiedatum: