"Subsidie Praktijkleren veilig tot 2023"

De aangekondigde bezuiniging van 19,5 miljoen euro in 2019 op de BBL-regeling gaat niet door. Dankzij intensieve lobby is dit plan van de baan en is de subsidieregeling in elk geval tot 2023 veilig. Dat meldt Tuinbranche Nederland.

Duizenden banen
Door het schrappen of beperken van de regeling zouden vele duizenden leer-werkbanen verloren gaan terwijl de sector juist steeds meer behoefte heeft aan goed opgeleide vakkrachten. Voor kleinere bedrijven zijn de kosten voor een BBL-student hoog, gemiddeld zo’n €12.000 per jaar. De subsidie die oploopt tot maximaal €2.700 is een cruciale tegemoetkoming in de kosten van de begeleiding van mbo-studenten op de werkvloer. Als erkend leerbedrijf investeer je veel en moet je bijvoorbeeld ook speciale praktijkbegeleiders trainen.

Zonder zorgen
Over de toekomst van leer-werkbanen mag geen onzekerheid bestaan. Dat is niet eerlijk richting de leerling, niet naar de ondernemer en ook niet naar de sector die zich wil inzetten voor opleiding en ontwikkeling van medewerkers. Dankzij de duidelijkheid die er nu is, kunnen ondernemers zonder zorgen leerlingen voor een langere periode aan hun bedrijf binden. Dat is goed voor de leerbedrijven, voor de mbo-studenten en de arbeidsmarkt. Praktijkleren blijft een succesvolle route naar duurzame instroom op de arbeidsmarkt voor jongeren en ook voor volwassenen die kiezen voor om- of bijscholing.

Voor meer informatie:

Tuinbranche Nederland
(088) 97 30 608
info@tuinbranche.nl
www.tuinbranche.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven