Florius start bloemenkwekerij in Colombia

Bas Vloet en Julian Perez van veredelaar Florius Flowers zijn momenteel mee op handelsreis naar Colombia met minister-president Mark Rutte en minister van Landbouw Carola Schouten. In het kielzog daarvan hebben zij een longterm lease contract getekend met de Speciale Activa Organisatie (SAE) van de Colombiaanse Overheid. Op de te leasen grond zal Florius een nieuwe bloemenkwekerij ontwikkelen.

Bas Vloet en Julian Perez, samen met vertegenwoordigers van SAE, presenteren de overeenkomst in aanwezigheid van Mark Rutte & de handelsdelegatie

Hiermee zet Florius, al ruim 20 jaar specialist in de veredeling, productie en distributie van hypericum variëteiten, haar eerste stappen op de Zuid-Amerikaanse markt. Belangrijk is ook dat hiermee een milieuvriendelijkere manier wordt gevonden de Noord-Amerikaanse markt te bedienen, omdat hiermee zeevracht als transportmedium in beeld komt.

Sfeerbeeld van de locatie waar de kwekerij zal verrijzen

Florius verkent naar eigen zeggen al jaren de mogelijkheden zich in Zuid-Amerika te vestigen. Er is gekozen voor Pereira, in een regio waar vooral veel koffie verbouwd wordt, en niet, zoals de meeste collega bedrijven, in de voornaamste productiegebieden rond Bogota en Medellin. Voor deze regio is gekozen omdat hier, naast de strategische ligging en gunstige klimatologische omstandigheden, de meeste steun voor was van de lokale, regionale en landelijke overheden.

De voormalige papierfabriek waar de verwerkingsruimte in geïnstalleerd zal worden

De post harvest zal worden gerealiseerd in het voormalige papierfabriek Vangardia in Pereira, die voor dit doel volledig gerestyled zal worden en waarin alle benodigde (koel)faciliteiten geïnstalleerd zullen worden.

Bas Vloet (rechts), samen met Mark Rutten en de voorzitter van VNO-NCW, Hans de Boer.

De bloemenkwekerij zal enkele honderden nieuwe arbeidsplaatsen realiseren. Doel ik om in juli 2020 de eerste Hypericum Coco en Veronica Smart Series productie op de in hoofdzaak Noord-Amerikaanse markt te zetten.

Hypericum Coco en de Veronica Smart Series

Voor meer informatie:
Florius Flower
http://floriusflowers.com/ 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven