25-jarig jubileum Transportcentrum Westland

Op donderdag 22 november jl. heeft het Transportcentrum Westland haar 25 jarig jubileum gevierd. De leden en vele betrokkenen bij het transportcentrum zijn getuige geweest van dit vijfde lustrum.

De voorzitter, de heer Aris van Daalen, memoreerde de totstandkoming van het agrologistieke bedrijventerrein 25 jaar geleden en het proces dat hieraan vooraf is gegaan. Met alle infrastructuur in eigen beheer is Transportcentrum Westland een vrijwel unieke plaats om als logistiek bedrijf gevestigd te zijn. Vanuit de exploitatievereniging worden onderhoud, beveiliging en infrastructurele zaken geregeld. Daarmee kan Transportcentrum Westland zich rekenen tot een bedrijventerrein met een kwalitatieve uitstraling. Door bedrijven op het transportcentrum wordt ingespeeld op innovatieve logistieke ontwikkelingen.

Daarnaast is het Transportcentrum Westland aangesloten bij het cluster Agrologistieke bedrijventerreinen Westland, waar het bestuur van het transportcentrum de problematiek van ontsluiting en bereikbaarheid voor de bedrijven op tafel legt en bespreekt. Een collectief belang dat samen met andere logistieke centra wordt gedeeld.

Gastspreker was de wethouder van o.m. logistieke zaken, de heer Pieter Varekamp. Deze benadrukte de rol en de betekenis van agrologistieke centra, zoals Transportcentrum Westland. Een goede bereikbaarheid is essentieel. Daarom worden plannen ontwikkeld om de ontsluiting van de bedrijvencentra langs de A20 te optimaliseren. Het verbeteren van het zgn. hondenbot is daarvan een onderdeel. De economische waarde van het Westland is van belang voor de totale regio, inclusief voor de metropool Rotterdam Den Haag, MRDH. Ruimte is nodig voor de ontwikkeling van bedrijvencentra. Ontwikkelingen, die nodig zijn voor ontwikkelingen van de bedrijven en daarmee voor de arbeidsmarkt in Westland. Een goede communicatie en samenwerking tussen bedrijfsleven en gemeente is noodzakelijk om het ondernemen op de bedrijvencentra mogelijk te maken en daarmee te werken aan de toekomst van  het Westland.

De wethouder overhandigde aan de voorzitter van het Transportcentrum Westland een attentie namens de gemeente.

Voor meer informatie:
Transportcentrum Westland
Brederolaan 34
2692 DA 's-Gravenzande
+31(0)174 41 53 88
info@tcwestland.nl 
www.tcwestland.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven