Kwekers uit Rwanda presenteren op IFTF 2018

Een delegatie van vier bedrijven zal Rwanda vertegenwoordigen op de International Floriculture Trade Fair (IFTF), van 7 tot en met 9 november 2018 in Vijfhuizen. Drie exposanten, te weten Bella Flowers, Bloomhills en Floramatt, zijn geselecteerd uit de belangrijkste spelers uit de bloementeelt-sector in Rwanda om deze vakbeurs bij te wonen.

Deze exposanten worden gefaciliteerd door een samenwerking tussen de Ambassade van de Republiek Rwanda in Nederland en de National Agricultural Export Development Board (NAEB). De delegatie wordt geleid door mevrouw Sandrine URUJENI, de adjunct-directeur van NAEB.

De regering van Rwanda heeft ambitieuze doelen gesteld om de groei van de export van tuinbouw te diversifiëren en te bevorderen. De prominente aanwezigheid van de Rwandese delegatie op de IFTF heeft als doel de inkomsten van de agro-export te verhogen door meer te investeren in de bloementeeltsector. De Rwandese afgevaardigden zullen specifiek de gelegenheid aangrijpen om:

  • informatie te verkrijgen over minimum vereisten voor rozen en zomerbloemen;
  • meer bekendheid te krijgen voor het nationale tuinbouwmerk 'Rwandafresh' voor de bedrijven uit de bloementeeltsector en
  • kennis op te doen over de waardeketen van sierteeltproducten welke dient te leiden tot een verbeterde productie in Rwanda.

NAEB zal de aandacht trekken met de 'Rwandafresh' stand in hal E (stand 4.01) welke dé plaats zal zijn om zowel potentiële kopers van Rwandese rozen en zomerbloemen als ook geïnteresseerde investeerders te ontvangen.

Voor meer informatie over de IFTF klikt u hier. De website van het National Agricultural Export Development Board vindt u hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven