Pro Manager Mastercourse Floriculture gestart

Internationale telers toeren door Nederland

16 internationale sierteeltondernemers zijn maandag begonnen aan de Pro Manager Mastercourse Floriculture. Het gezelschap, dat twee weken in Nederland is om het kennisniveau te verhogen, kwam voor de eerste keer bijeen in het Westlands Museum in Honselersdijk. Vervolgens werd op de startdag een bezoek gebracht aan het Innovation Center van Certhon, waar enkele startups de gelegenheid kregen zichzelf te presenteren.Tot en met 10 november a.s. toeren 16 managers van internationale ‘future proof’ sierteeltbedrijven door Nederland. Allen zijn in de leeftijd 25 tot 40 jaar en manager of reeds CEO bij een toonaangevende onderneming. De deelnemers worden twee weken lang op directieniveau ontvangen bij leidende bedrijven uit de Nederlandse tuinbouw. Het zal daarbij vooral gaan over de strategie en visie van het bedrijf, niet zozeer over haar producten of diensten. Die ervaring moet de deelnemers het laatste zetje geven in hun ontwikkeling tot CEO/directeur. Op basis van de bedrijfsbezoeken, inspiratiesessies en interactieve bijeenkomsten die plaats zullen vinden, dienen alle deelnemers na twee weken hun persoonlijke visie op de toekomst van de internationale glastuinbouw te presenteren.Onder de indruk
Het programma ging maandag van start in het Westlands Museum waar de deelnemers elkaar leerden kennen en zichzelf voorstelden aan enkele partners en supporters van de Pro Manager Mastercourse. Aansluitend kregen zij een rondleiding bij het Innovation Center van Certhon in Poeldijk. Het bedrijf doet daar sinds enige tijd onderzoek naar optimalisatie van de technologie van het daglichtloos telen. De aanwezige groeicellen en de verregaande ontwikkeling op gebied van vertical farming maakten indruk op de groep. Ook mochten enkele Nederlandse startups vanuit Innovation Quarter en FoodStars zichzelf presenteren, wat tot boeiende discussies leidde over innovatie in de tuinbouw. De komende dagen worden verschillende bedrijven bezocht en ontmoeten de deelnemers diverse ‘captains of industry’ uit de Nederlandse glastuinbouw. Op die manier maken zij niet alleen kennis met de laatste (technologische) ontwikkelingen, maar worden de ondernemers ook getraind op specifieke skills.

De Pro Manager Mastercourse Floriculture is een initiatief van Jungle Talks in nauwe samenwerking met een drietal partners: Koppert Biological Systems, Ridder Growing Solutions en Rabobank. Daarnaast wordt het programma ondersteund door Beekenkamp Plants, Wageningen University & Research, Mprise Agriware, Klasmann-Deilmann, Imagro, Van der Valk Horti Systems, Benefits of Nature, World Horti Center, Horti Heroes, Innovation Quarter en World Startup Factory. De 16 deelnemers zijn afkomstig uit de Verenigde Staten (3), Guatemala (2), Brazilië (2), Colombia, Kenia (3), Oeganda, Slovenië, Denemarken, Polen en Vietnam.

Het programma is hier (deel 1 en deel 2) in te zien.

Voor meer informatie:
Jungle Talks
Jacco Strating
M: +31 6 83 44 83 74
E: jacco@jungletalks.com
www.jungletalks.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven