SDF Data Meeting

Van data naar nuttige informatie

De Data meeting van SDF heeft kwekers niet alleen meer inzicht gegeven in de grote schat aan data die zij beschikbaar hebben of de beste manier om die data te presenteren, maar ook in wat zij met elkaar kunnen bereiken. De meeting werd georganiseerd in Tomato World in Honselersdijk.

Het doel van de data meeting was om inzicht te geven in hoe grote hoeveelheden data kunnen worden omgezet in nuttige informatie. Data heeft de grootste waarde als dit op de juiste manier wordt gepresenteerd.

Het doel werd grotendeels bereikt, maar wat misschien wel het belangrijkste inzicht was, is dat met elkaar veel meer bereikt kan worden dan alleen. Er werd gesproken over de overeenkomsten tussen stuk voor stuk unieke bedrijven. Op sommige onderwerpen zou meer dan 80% overeenkomst gevonden kunnen worden. Een standaard dashboard waarop de belangrijkste indicaties zichtbaar zijn werd dan ook geopperd als haalbare kaart. De meeting bleek een goed startpunt om vanuit verder te praten.

SDF consultant Sjors ’t Hoen bracht zijn presentatie met een ongekend enthousiasme en gaf de zaal de mogelijkheid om een open discussie te starten.

Een voorbeeld van de vragen die ter tafel kwamen was: “zaken als omzet weet ik wel te benoemen, maar hoe zit het nu met de marge per kar en per klant?” Dit soort vragen kunnen met de juiste weergave van data duidelijk zichtbaar worden. Klanten met een grote omzet lijken vaak interessant, maar kunnen qua marge weleens minder interessant blijken.

SDF zal vaker dergelijke datameetings gaan organiseren waarin per onderwerp dieper op de materie wordt ingegaan. Met elkaar kom je nu eenmaal toch tot de beste inzichten.

Voor meer informatie:
Codema SDF
www.sdf.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven