Peter Rosman, WDD

Sturen op feiten in plaats van gevoel

Met meer inzicht in je resultaten kun je beter gaan sturen en je organisatie meer doelgericht en winstgevend maken.

Hoeveel heb je deze week verdiend? Hoe doe je het vergeleken met vorig jaar en je doelstellingen? Op welke klanten verdien je geld? Op ieder moment inzicht in je actuele resultaten ten opzichte van je historische resultaten. Bekijk niet alleen je totale omzet, maar ook de details per klant, product en regio. Op basis van je resultaten uit het verleden kunnen ook voorspellingen worden gedaan over je inkoop, verkoop en winst. Daardoor kun je beter sturen en krijg je meer grip op je bedrijf.

Sturen op doelstellingen
Met bovenstaande inzichten kun je reële doelstellingen voor de aankomende periode neerzetten en deze delen met je afdelingen en medewerkers. Door de resultaten ten opzichte van de doelstellingen op ieder moment inzichtelijk te hebben, ben je ook in staat om op tijd bij te sturen wanneer dat nodig is. Hiermee ga je sturen op feiten in plaats van gevoel.

Door regelmatig de doelstellingen en resultaten met je teams te bespreken, verbeteringen door te nemen en de effecten van de veranderingen zichtbaar te maken, raken medewerkers nog meer betrokken en gecommitteerd aan de bedrijfsdoelstellingen en resultaten.

Concrete hulp van slimme software
De sierteeltgroothandel is een complexe omgeving met grote aantallen producten en klanten. Hier grip op krijgen en veranderingen inzichtelijker maken, is een uitdagende taak. Slimme software kan je helpen de benodigde bedrijfsinzichten te krijgen en je signalen te geven wanneer er onverwachte afwijkingen zijn ten opzichte van je doelstellingen, zodat je direct bij kunt sturen.

Wanneer je nu begint, dan heb je volgend jaar nog meer grip op je bedrijf.

Bovenstaande tekst is van de hand van Peter Rosman, WDD. Voor meer informatie bezoekt u de website of kan men contact opnemen met Peter Rosman, 0683220346 of via de mail.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven