Aytekin Kurnaz, Fin Balans:

"Als de teler zich richt op de teelt, houd ik de energiemarkt in de gaten"

Tholen - "Tuinders zijn hardwerkende en innovatieve ondernemers die dagelijks ons van verse producten voorzien", zegt Aytekin Kurnaz van Finbalans. "Deze ondernemers verdienen goede service van een adviseur. Daarom startte ik deze maand mijn onafhankelijke adviesbureau. Ik krijg er energie van als ik een mens blij maak. Ik zeg bewust een mens en geen klant. Ik stel een mens centraal en niet een klant."
 
De afgelopen weken zijn de energieprijzen weer flink aan het stijgen – maar dat is eigenlijk niets nieuws voor een markt die afhankelijk is van zo veel verschillende factoren. "De energiemarkt is behoorlijk dynamisch en een teler heeft lang niet altijd tijd om zich daarin te verdiepen", vertelt Aytekin. "De teler mag zich bezig houden met zijn teelt en ik hou de energiemarkt voor hem in de gaten. Ik wil hem ontzorgen want zijn tijd is natuurlijk goud waard."
 
Aytekin Kurnaz (l) met een van zijn klanten.
 

Terug naar deze zomer. Het was een hete zomer, met weinig wind. Dan ook nog eens stijgende CO2-prijzen en de perikelen met energiecentrales in Frankrijk en België. "Door de hitte draaiden in veel huizen en bedrijven de airco's en koelinstallaties overuren. Daardoor was er een grote afname van elektriciteit. Doordat diverse energiecentrales niet volledig functioneerden, werd meer energie geproduceerd uit kolen- en gascentrales. Dit alles zorgde voor een stijging in de energieprijzen", vertelt Aytekin.
 
Dan is de volgende vraag – hoe ga je daar als teler mee om? De juiste keuzes maken in deze ingewikkelde energiemarkt, wil nog weleens lastig zijn. "En daar kan ik ze bij helpen", vertelt Aytekin. "Omdat ik al 18 jaar bij verschillende energieleveranciers heb gewerkt, weet ik wat de behoeftes zijn van een tuinder".
 
"Ik vergelijk de prijzen van leveranciers en meetbedrijven, vraag offertes aan en geef tips om de kosten te besparen. Aan de hand van de opgevraagde offertes, maak ik samen met de klant een keuze welke leverancier en meetbedrijf voor hem de beste is. Daarna bepalen we de strategie over zijn inkoopbeleid. " WKK's, zonnepanelen, belichting, het zijn allemaal zaken die aan bod komen in zijn adviezen. "Zo kan ik telers helpen niet alleen zo duurzaam, maar ook zo voordelig mogelijk te werken."
 
 
Voor meer informatie:
Fin Balans
Aytekin Kurnaz
Rijswijkseweg 582
2516 HV Den Haag
M: 06 16 195 877
E: info@finbalans.nl
W: www.finbalans.nl
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven