Morgen start de klok van ClockOnline

De internationale online bloemen- en plantenveiling ClockOnline start op donderdag 25 oktober 2018. Het onafhankelijke digitale platform claimt voor een efficiëntieslag binnen de sierteeltsector te zorgen.

Door de one-stop-shop methode krijgen kwekers de mogelijkheid om realtime een grote diversiteit aan bloemen en planten aan te bieden voor een marktconforme prijs.

Het platform onderscheidt zich naar eigen zeggen door het zogenaamde aftuin veilen. "Dit houdt in dat er gekocht wordt direct bij de kweker. Hierdoor is er ook geen doordraai meer mogelijk van de klok. Het transport is efficiënter, omdat er vanaf de tuin een transport direct naar de eindklant wordt gerealiseerd. Deze efficiëntie slag zorgt niet alleen voor minder verkeer op de weg, maar komt ook het milieu ten goede", vertelt oprichter & eigenaar Marco Stolze.

"Het was even zwoegen, maar de grote finale test met ongeveer 50 kwekers en 50 kopers is geslaagd", vertelt Marco. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het platform al een jaar geleden gelanceerd zou worden, maar omdat er meer wensen van kopers & kwekers waren, wilde men hier eerst op inspelen. “Het is altijd spannend als er iets groots wordt aangepakt, deze test was dan ook bepalend voor de live datum. Dat dreef de spanning aardig op. Uit de test is ook gebleken dat men even aan de klok moest wennen, omdat er geen veilmeester meer nodig is. Hierdoor kunnen de kosten van ClockOnline laag gehouden worden.”

“Natuurlijk zijn er ook andere platformen. Deze schieten als paddenstoelen uit de grond. Het unieke van ClockOnline is dat er maar één van is. ClockOnline zal een grote verandering met zich meebrengen in de markt gericht op efficiëntie. Voor veel kopers en kwekers gaan er nieuwe deuren open door de internationale online bloemen- en plantenveiling. Om een voorbeeld te geven, gaan er ook producten geveild worden die nu voor de huidige klok niet geveild worden. Feitelijk is er maar 1 persoon aan het stuur en dat ben ik,” aldus initiatiefnemer Marco Stolze.

 

Voor meer informatie:
ClockOnline
Marco Stolze
M: +31 630 728 817
E: info@clockonline.nl
www.clockonline.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven