CZAV bouwt nieuw distributiecentrum:

"Steeds meer thuisbezorging meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen"

Iedereen die bekend is in de omgeving van Dinteloord zal de oude gebouwen van de voormalige Welkoopwinkel en de silo’s van de Pelmolen op het terrein van CZAV nog wel kennen. In september is echter begonnen met de sloop hiervan. De agrarische coöperatie heeft namelijk nieuwe plannen op deze plek. Momenteel wordt er gebouwd aan een splinternieuwe uitbreiding van het distributiecentrum (DC). Met de grootschalige uitbreiding van de bezorgservice van CZAV, die in 2014 al werd ingezet, is het belangrijk dat het DC wordt vergroot. Er komt een nieuw terrein en magazijn met de modernste technieken om het groeiende aantal logistieke handelingen, zoals laden, lossen en order picken, goed te kunnen verwerken.

In eigen handen
De hoofdfunctie van de vestiging in Dinteloord is de distributie van stukgoed van voornamelijk gewasbescherming en meststoffen. Waar meststoffen tot nu toe ook bij derden worden opgezakt in big bags, zal dit straks, met een nieuwe big baginstallatie, steeds meer bij CZAV zelf gebeuren. De coöperatie wil zo de logistieke lijnen naar de klant zo kort mogelijk houden om de kosten laag te houden. Daarnaast wil ze de monitoring van een constante hoge kwaliteit van meststoffen zelf in handen houden.

Bezorgservice is dé toekomst
De nieuwbouw lijkt in contrast te staan met de sluiting van de regionale vestigingen. Dit proces is onderdeel van een meerjarenplan dat volgend jaar voltooid wordt. Het gaat daarbij overigens alleen om de afgiftefunctie van de vestigingen, de mogelijkheid om er oogstproduct te kunnen inleveren blijft ongewijzigd. Dat geldt ook voor de vestiging in Dinteloord. Met de omschakeling naar een intensieve bezorging van product bij de klant op het erf en de modernisering van de logistieke inrichting van het bedrijf, wordt de service naar de klant toe volgens CZAV alleen maar groter. "Ook sluit deze aan bij de ontwikkelingen van specialisatie en schaalvergroting in de markt. En, niet onbelangrijk, bezorgen op het erf bij de klant heeft grote financiële voordelen, ook op de lange termijn. Het mes snijdt dus aan twee kanten."

Voor meer informatie:
CZAV
www.czav.nl
czav@czav.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven