Peter van Dijck nieuwe voorzitter LLTB-ledenraad

Peter van Dijck uit Ysselsteyn is dinsdag 25 september benoemd tot nieuwe voorzitter van de ledenraad van de LLTB. Hij volgt hiermee Jan van der Staak op, die de functie sinds juni 2016 bekleedde.

Vanuit de selectiecommissie – bestaande uit aftredend voorzitter Jan van der Staak en ondervoorzitter René Berden – werd Peter van Dijck voorgedragen als nieuwe voorzitter. Van Dijck heeft namens de LLTB-regio Noord-Limburg zitting in de ledenraad.

Hij heeft veel zin in zijn functie als voorzitter. "De ledenraad heeft een aantal formele taken, maar is daarnaast ook belast met het mee bepalen van de koers van de LLTB. We moeten het hoofdbestuur voeden met informatie vanuit de sectoren en de regio’s. Zo kan het hoofdbestuur de juiste focus leggen. Als voorzitter probeer ik nog meer dan voorheen in kaart te brengen welke zaken er spelen binnen de sectoren en regio’s."

Positie
Van Dijck geeft aan dat het met name belangrijk is de positie van de LLTB goed te bepalen in de sterk veranderlijke wereld van de belangenbehartiging. "Kijk bijvoorbeeld naar de POV en Glaskracht. Dat zijn op zichzelf staande organisaties waarbinnen de LLTB een rol heeft. We moeten goed onze positie blijven bepalen en ons hard maak voor deze positie, om zo goed mogelijk de belangen van de leden te behartigen. Want dat is waar ik mij hard voor maak."

Terugkijken
Jan van der Staak kijkt met plezier terug op zijn voorzitterschap. "Ik heb het graag gedaan", zegt Van der Staak. "Ik heb de ledenraadsleden zien groeien, de raad functioneert nu gestroomlijnder doordat de leden een paar cursussen hebben gevolgd. Nu is het de beurt aan Peter van Dijck. Ik denk dat we in hem een goede voorzitter hebben gevonden. Hij windt er geen doekjes om en is recht door zee, een eigenschap die hij als voorzitter goed kan gebruiken. Ik wens hem uiteraard veel succes toe in zijn nieuwe rol."

De voorzitter van de ledenraad wordt benoemd voor een periode van twee jaar. In 2016 volgde Jan van der Staak Eric Hubers op. Nu heeft hij de voorzittershamer doorgegeven aan Peter van Dijck, die dus tot en met medio 2020 voorzitter van de ledenraad zal zijn.

Bron: LLTB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven