Regionale belangenbehartiging blijft in handen van LTO Noord, ZLTO en LLTB

LTO Glaskracht gaat nationaal belangen behartigen voor alle glastuinders

Met ingang van 1 januari 2019 wordt LTO Glaskracht Nederland de nationale belangenbehartiger voor glastuinders in Nederland. LTO Glaskracht Nederland wordt met ingang van 1 januari 2019 een aparte juridische entiteit bestaande uit zeven regio’s en een aantal subregio’s. Hierin worden de leden van de vereniging LTO Noord Glaskracht en leden-glastuinbouwondernemers van LLTB en ZLTO verenigd. 

Sinds 2014 werken LTO Noord Glaskracht, ZLTO en LLTB samen aan de landelijke belangenbehartiging voor de glastuinbouw. Binnen het samenwerkingsverband LTO Glaskracht Nederland geven deze verenigingen invulling aan sectorale beleidsbeïnvloeding, innovatie en kennisuitwisseling. Eind 2018 loopt deze samenwerkingsafspraak af.

De huidige entiteit LTO Noord Glaskracht houdt vanaf dat moment op te bestaan. De lokale, regionale, nationale en sectorale belangenbehartiging, beleidsbeïnvloeding, het aanjagen van innovaties en het stimuleren van kennisuitwisseling tussen ondernemers, vindt dan vanuit één ondernemersorganisatie plaats in samenwerking met LTO Noord, LLTB en ZLTO.

Het bestuur van LTO Glaskracht Nederland besloot eerder dit jaar met het oog op de aflopende samenwerkingsafspraak dat het tijd is voor een nieuwe stap waarbij modernisering van de vereniging en betrokkenheid van de leden glastuinbouwondernemers voorop staat. Dit besluit werd bekrachtigd door de Ledenraad.

LTO Glaskracht Nederland laat weten dat glastuinders ''met het lidmaatschap van LTO Glaskracht Nederland en de regionale LTO’s verzekerd zijn van de beste dienstverlening. Uitgangspunten hierbij zijn: efficiënte inzet van mensen en middelen, herkenbaarheid van één zelfstandige, onafhankelijke ondernemersorganisatie voor de glastuinbouwsector en een toekomstgerichte, krachtige belangenbehartiging van, voor en door ondernemers in de glastuinbouw." De regionale belangenbehartiging blijft plaatsvinden bij LTO Noord, ZLTO en LLTB. De drie partijen zijn momenteel in gesprek om te komen tot verdere uitwerking.

Voor meer informatie:
LTO Glaskracht Nederland
www.ltoglaskracht.nl

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven