Nieuwbouw gestart voor Florensis Nieuw Prinsenland

Op vrijdag 5 oktober is door Rian Hamer en Wim-Arie Hamer de eerste paal geslagen voor de bouw van 60.000 m2 kasruimte in Dinteloord. Florensis breidt hiermee haar eigen productiefaciliteiten voor jonge planten verder uit met oog op de toekomst en de sterke groei. De duurzame nieuwbouw op de moderne bedrijfslocatie past perfect in het milieubeleid van Florensis.

De gezamenlijke locatievoorzieningen van de bedrijfslocatie Nieuw Prinsenland op het gebied van energie, waterzuivering en wateropslag dragen bij aan het behalen van de huidige en toekomstige milieudoelstellingen van Florensis. Er zijn al ver gevorderde plannen voor het gehele tuinbouwgebied om restwarmte en CO2 af te nemen vanuit industrieterrein Moerdijk.

Daarnaast heeft Florensis gekozen voor duurzame nieuwbouw. De moderne bedrijfshal zal 5.400 m2 in beslag nemen en wordt uitgerust met zonnepanelen die voorzien in de elektriciteitsbehoefte van de bedrijfshal. Ook worden de kassen effici├źnt ingericht zodat de opkweek van de jonge planten met minimaal energiegebruik en inzet van beschermingsmiddelen en meststoffen gerealiseerd kan worden. AAB Nederland uit Honselersdijk is betrokken bij het ontwerp en doet de bouwbegeleiding voor Florensis.

De totale kasruimte van 60.000 m2 bestaat uit 18.000 m2 cabriokas en 42.000 m2 glaskas en wordt gebouwd door Maurice kassenbouw B.V. uit Horst.

De civiele werkzaamheden zijn gestart en met het slaan van de 1e paal moet het heiwerk en de fundering voor het einde van dit jaar gereed zijn. Half maart 2019 start de bouw van de kassen en de bedrijfshal. De oplevering van Florensis Nieuw Prinsenland vindt eind oktober 2019 plaats.

Kenia
Afgelopen week was Florensis reeds in het nieuws met een andere nieuwe eerste paal, te weten die van een nieuwe Elite kas in Kenia. Tevens werd gevierd dat het bedrijf inmiddels 20 jaar in het land actief is.


Voor meer informatie:
Florensis
Langeweg 77-85
3342 LD Hendrik-Ido-Ambacht
T: +31 78 623 3200
F: +31 78 610 4411
E: florensis@florensis.com
www.florensis.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven