Harm Vogels, Intracare

“Irrigatiesysteem reinigen is tijdens de teeltwissel niet nodig”

Tholen - “Volledig schone druppelleidingen, slangen en druppelaars. Dat is de conclusie bij uitgebreide controle van druppelirrigatiesystemen welke gedurende de teelt zijn behandeld met Hydrocare,” legt Harm Vogels, Market Developer Horticulture bij Intracare, uit. Hij ziet dat zelfs tot aan de laatste druppelaar geen biofilm of andere organische vervuiling wordt gevonden. Tijdens de teelt was er continue een lage dosering Hydrocare. En dat resulteert dus in schone leidingen. Zelfs tot en met het einde van de teelt.

Waarom dan nog het irrigatiesysteem reinigen met salpeterzuur tijdens de teeltwisseling?

Harm: ”Tenzij je te maken hebt met hard water en er daardoor wat kalkaanslag zit in het irrigatiesysteem, is het reinigen tijdens de teeltwissel overbodig na het gebruik van Hydrocare. Een schoon irrigatiesysteem opnieuw reinigen is dan simpelweg overbodige arbeid.”

Behalve een besparing op arbeid is er nog een voordeel. Er hoeft geen water met verhoogde concentraties salpeterzuur geloosd te worden. Harm:”Door Hydrocare tijdens de teelt toe te passen wordt dus een steentje bijgedragen aan het emissieloos telen.”

Intracare adviseert bij de voorbereiding op de nieuwe teelt om tijdens het voldruppelen van de substraatmatten direct Hydrocare mee te doseren. Dit zorgt voor de best mogelijke waterkwaliteit voor de jonge planten. Hydrocare bestaat uit een sterke gestabiliseerde waterstofperoxide welke ontleedt in water en zuurstof. Onderzoek naar zuurstofgehaltes in irrigatiewater tonen aan dat het zuurstofgehalte met Hydrocare 10% tot 15% hoger ligt dan irrigatiewater zonder Hydrocare. Deze extra zuurstof heeft een positief effect op de ontwikkeling van de wortels.

Spuien vóórdat de matten worden gevuld met water en Hydrocare is afhankelijk van de situatie aan te bevelen.


Voor meer informatie:
Intracare
Voltaweg 4
5466 AZ Veghel
T +31 (0)413 354 105
F +31 (0)413 362 324
info@intracare.nl 
www.intracare.nl
www.intra-hydrocare.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven