Anthura wint de Plantum Duurzaamheidsprijs

Met de herintroductie van Cypripedium in de Zwitserse natuur heeft Anthura de Plantum Duurzaamheidsprijs 2018 in de wacht gesleept. Het initiatief draagt niet alleen bij tot de instandhouding van de biodiversiteit, maar zorgt ook voor behoud van het Zwitserse natuurschoon.

Cypripedium calceolus is een van nature in het wild voorkomende orchidee in Zwitserland: één van de meest spectaculaire wilde Europese orchideeën. De keerzijde is dat zij populair is in de illegale handel. Deze planten zijn kwetsbaar in hun eerste levensstadium en specialistische kennis is vereist. Als expert op het gebied van het vermeerderen en veredelen van orchideeën en specialist in het opkweken van Cypripedium zaailingen, kwam Anthura toen als bedrijf in beeld en heeft op verzoek van de Swiss Orchid Foundation planten afkomstig van zaad van wilde Cypripediums opgekweekt. 3000 volgroeide planten waren hiervan het resultaat.

Een team van medewerkers van Anthura heeft eind juni in samenwerking met de Swiss Orchid Foundation 3000 Cypripedium calceolus planten terug geplant in de natuur op 44 verschillende locaties in Zwitserland. Dit project is uniek, mede vanwege de grote betrokkenheid en vrijwillige deelname van onze medewerkers. Alle medewerkers zij trots op het winnen van deze prijs. Het is ook een mooie kroon op het 80 -jarige jubileum dat Anthura dit jaar viert.


Voor meer informatie:
Anthura
Anthura Mattijs Bodegom, Manager Marketing & Communicatie
T: +31 (0)10 529 19 19
E: redactie@anthura.nl
www.anthura.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven