Ontwikkeling ‘gewenste’ bouwprojecten kan weer verder

Omstreden voorbereidingsbesluit Honderdland gedeeltelijk weer geschrapt

Tholen - Weer een nieuwe ontwikkeling in de Honderdlandsoap. Het half augustus in allerijl door de Gemeente Westland genomen voorbereidingsbesluit om de ontwikkeling van bedrijventerrein Honderdland op slot te zetten uit vrees voor de ongelimiteerde bouw van Polenhotels, is gisteravond 18 september gedeeltelijk weer geschrapt melden de WOS en het AD. De bouw van een Polenhotel zit (voorlopig) nog wel op slot door handhaving van het voorbereidingsbesluit voor dit deel van het bedrijventerrein.

Honderdland fase 2 omvat drie eilanden. Op twee van die drie eilanden (de WOS noemt eiland 1 en 3, het AD eiland 2 en 3 als de eilanden die nu weer vrij zijn voor verdere ontwikkeling) wordt gewerkt aan de ontwikkeling van onder andere een kantoorgebouw en een distributiecentrum. Die ontwikkeling kan nu, na een motie die met 19 tegen 18 stemmen werd aangenomen, doorgang vinden, ondanks dat verantwoordelijk wethouder Gardien opriep te wachten tot een volledig nieuw ontwerpbesluit voor het hele gebied. 

Door ondernemer Norman van der Windt is ondertussen een schadeclaim ingediend tegen de Gemeente Westland, valt eveneens in het AD te lezen. Van der Windt is bezig met de bouw van een Polenhotel, mogelijk het derde op het bedrijventerrein. Zijn aanvraag was al bij de gemeente bekend voordat het voorbereidingsbesluit werd genomen, maar nu lijkt het plan niet in behandeling te worden genomen omdat de gemeente erop wijst dat op het moment dat de aanvraag definitief werd ingediend, het voorbereidingsbesluit al van kracht was.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven