Ledenraad FloraHolland krijgt vorm

De leden van de coöperatie konden zich tot en met 31 augustus 2018 aanmelden als kandidaat voor de Ledenraad. In totaal hebben 66 leden zich aangemeld.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) op 31 mei 2018 kozen leden van Royal FloraHolland voor een nieuwe zeggenschapsstructuur in de vorm van een Ledenraad. Ook stemden de leden tijdens de ALV voor de aanstelling van de Voordrachtscommissie (VC). De VC selecteert de kandidaten voor de ledenraad en doet de voordracht voor benoeming door de leden in de ALV van 6 december 2018.Goede doorsnede
De VC is tevreden over de diversiteit onder de aanmeldingen en het aantal aanmeldingen. Johan Buis uit de VC: "Gezamenlijk is de groep die zich nu kandidaat heeft gesteld een goede doorsnede van de coöperatie. We zien kandidaten uit bijna alle grote productgroepen. Feit is wel dat er geen aanmeldingen zijn gekomen vanuit Noordoost Nederland en relatief minder van potplantenkwekers. Verder is er een redelijk goede verdeling naar man/vrouw, jong/oud, grote/kleine kwekers."

Verbindende rol
De Ledenraad gaat een centrale rol spelen in de transitie van Royal FloraHolland naar de coöperatie van de toekomst. Een Ledenraad, die straks ongeveer uit ongeveer 40 leden zal bestaan, voert aan de hand van strategische thema's actief het gesprek met de directie en de Raad van Commissarissen en via ledensessies met de leden. De Ledenraad heeft een verbindende rol tussen deze partijen en draagt de verantwoording om de ruim 4.000 leden van de coöperatie te vertegenwoordigen.

Gezamenlijk belang
Van 17 september tot en met 5 oktober vindt de eerste ronde interviews plaats met de kandidaten. Neil Hellings uit de VC: "In de selectie van kandidaten staat kwaliteit bij ons voorop. Een goede kandidaat is iemand die zijn of haar rol als ledenraadslid goed kan vervullen met begrip van de coöperatie. Hij of zij ziet in dat de coöperatie moet veranderen en moderniseren en ook nog eens in een toenemende concurrerende omgeving. Je vraagt de kandidaten om een sterk commitment en dat hij of zij in gesprekken met de directie en RvC vanuit het gezamenlijk belang opereert en niet vanuit het eigen belang."

Johan vult aan: "Het gaat er ook om dat de groep kandidaten als geheel over voldoende competenties beschikt. Ook potentie en de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling wegen we hierin mee".

In de loop van november maakt de VC de kandidaten voor de Ledenraad bekend.

bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven