Horticoop neemt Bloom Trade Center over

Horticoop investeert in een nieuw platform dat faciliteert in het direct verbinden van kwekers en bloemisten. “De overname van Bloom Trade Center, de organisatie die het online inkoopplatform BloomCoop exploiteert, past in de visie van Horticoop om samen met ketenpartners, kennis en innovaties te ontwikkelen en toepasbaar te maken op vragen en teelten van onze afnemers”, aldus Igo Janssen, algemeen directeur Horticoop.

BloomCoop biedt bloemisten dankzij een slimme technologie toegang tot het complete assortiment van ruim 3.000 kwekers. Op elk moment van de dag kunnen bloemisten het aanbod en de prijzen bekijken en direct online inkopen op www.bloomcoop.florist

Het platform biedt zowel de kweker als de bloemist kansen om zich met niche-producten te onderscheiden op de markt. De aanwezigheid van leveranciers van bloemisterijbenodigdheden maakt BloomCoop tot een one-stop-shop oplossing. Bloemisten kunnen daar op een transparante en efficiënte wijze voordelig bloemen, planten en hardware inkopen.

De overname door Horticoop maakt het mogelijk om de ambitie van BloomCoop te realiseren. De ambitie van BloomCoop is het aanbieden van een onafhankelijk en eigentijds platform, waarbij niet alleen Nederlandse, maar ook buitenlandse bloemisten rechtstreeks kunnen inkopen bij de bron. Ook kan de bloemist gebruik gaan maken van aanvullende diensten en zijn eigen invulling geven aan vakmanschap en ondernemerszin. Dat maakt de start up BloomCoop uitermate relevant voor een bredere markt en internationale uitrol.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven