JOBU helpt Deense kweker uit de wind

Dankzij nieuwe steker waait etiket niet langer weg

Tholen - Op de kwekerij en in de expeditie deed het probleem zich niet voor, maar eenmaal bij klant waaiden de labels weg. Dat bleek voor de Deense tuinplantenkweker Gunnar Christensens Planteskole, na navraag bij verschillende tuincentra, een veelvoorkomend euvel te zijn. In samenwerking met het Deense bedrijf Floralabels en het Nederlandse JOBU Plastics werd een maatoplossing gevonden.Hij had er eerst nooit echt bij stil gestaan, maar toen bij navraag bleek dat veel tuincentra er inderdaad mee te kampen hadden, ging kweker Henrik Christensen op zoek naar een oplossing. “We moesten iets nieuws verzinnen, iets waardoor de labels steviger bleven zitten, maar waarmee we nog wel gemakkelijk zelf labels konden blijven printen. Toen we via FloraLabels, waar wij de witte labels inkopen, in contact kwamen met Jos Buskermolen van JOBU Plastics stuurde hij ons verschillende bestaande stekers op waarmee we zijn gaan testen. Geen daarvan voldeed. Op basis van onze wensen is toen een geheel nieuw model ontwikkeld, een productie-matrijs gemaakt en nu werken we naar tevredenheid met deze nieuwe etiketstekers.”

De steker heeft een slim haakje, waarmee het label stevig aan het stokje blijft zitten. Een ander probleempje dat ondervangen moest worden, is het gegeven dat de zelf geprinte labels te licht zouden zijn. "Derden, bij wie je pre-printed labels kunt kopen, zijn vaak letterlijk zwaarder, maar dan is het weer moeilijker altijd klantspecifieke labels te hebben. Maar het is voor ons van groot belang dat we zelf, met onze eigen bescheiden printer, de labels kunnen blijven drukken, juist omdat wij onze klanten deze service willen kunnen blijven bieden. Met deze nieuwe etiketsteker blijven ook onze lichte labels goed vastzitten.”GCPlant is een Deense kweker van meerjarige en houtachtige tuinplanten. Daarnaast wordt ook een breed assortiment fruitbomen, bessen, eenjarigen en dahlia’s geteeld, zij het in kleinere aantallen. Het product vindt vervolgens hoofdzakelijk diens weg naar tuincentra in Denemarken en Zweden.

JOBU Plastics is gespecialiseerd in het ontwikkelen van handige kunststof producten voor toepassing in tuin- en kamerplanten. Met name waar planten op een of andere wijze ondersteuning nodig hebben of kunnen winnen aan presentatie, biedt JOBU Plastics kunststof producten die uitkomst bieden. Het meest bekende voorbeeld zijn de knijpringen, waarmee plantenstengels aan ondersteunende stokken kunnen worden bevestigd. Binnen het gehele potplantenassortiment kom je hun brede sortiment ringetjes, clipjes, klemmetjes en etiketstekers tegen.

Voor meer informatie:
JOBU Plastic BV
Kudelstaartseweg 145
1433 GC Kudelstaart
T.: +31 -297-344845
F: +31 -297-327816
E: info@jobu.nl
www.jobu.nl

Gunnar Christensens Planteskole
Ringstedvej 92
DK-4173 Fjenneslev
T: +45 5780 8070
Henrik Christensen
E: info@gcplant.dk
www.gcplant.dk


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven