Nieuwe kas Perry van de Haak loopt als een trein

Perry van der Haak produceert jonge stekken, voornamelijk van geraniums, die worden uitgeleverd in heel Europa. In Afrika heeft de kweker de beschikking over 20 hectare moederplantenproductie en in Nederland beschikt hij over twee locaties: een van twee hectare en een nieuwe locatie van 32.000 vierkante meter. Codema ontwierp, ontwikkelde en leverde de gehele logistieke automatisering voor deze nieuwe locatie.Specifieke wensen
Voordat de kas bedacht en gebouwd werd, zat Codema al bij Perry van der Haak aan tafel. Perry: "We twijfelden of we zouden kiezen voor de aanleg van betonvloeren of voor de aanleg van een rolcontainer systeem. Uiteindelijk viel de keuze op rolcontainers, omdat het veel efficiënter werkt en het veel tijd bespaart. Doordat we vanaf het begin onze specifieke wensen en de mogelijkheden met Codema bespraken, hebben we een enorme winst geboekt. We hadden namelijk een behoorlijk aantal specifieke wensen op het gebied van automatisering en daar heeft Codema heel goed de aansluiting in kunnen vinden. Zo wilden we bijvoorbeeld meer (loop)ruimte tussen de railbuizen. We eisten ook behoorlijke snelheden en die zijn ook gehaald."De software is onlosmakelijk verbonden met het hele systeem. Perry: "Het is een onzichtbaar deel van het systeem, maar wel een zeer belangrijk deel. Codema heeft hier een hele afdeling voor zitten en dat merk je. Omdat we in het seizoen ook een aantal weken 24 uur per dag draaien, is ook hun 24/7 service gewaardeerd."

Liften, was units en overheadkranen
In de video is te zien hoe containers door robots worden volgezet met potten en via een zelfstandige aandrijving afgevoerd worden naar een was unit. Na bevochtiging worden de containers verplaatst, alwaar een voertuig de containers kan laden. De containerlift brengt de containers naar de tweede laag, welke dienst doet als bufferbaan voor het uitsorteren. Iedere container wordt aangemeld via het SDF bedieningspaneel, zodat bij het zoeken naar de juiste plantpartijen ook de juiste opdrachten gerealiseerd kunnen worden.De gesorteerde containers worden vanuit de warme afdeling en de koude afdeling met het voertuig op het middenpad verplaatst naar de mengafdeling, alwaar de containers geraapt kunnen worden en gebufferd worden op stapelkarren. Door opdrachten vanuit de SDF software kan de overheadkraan de lege containers zo efficiënt mogelijk plaatsen.

Voor meer informatie:
Codema Systems Group
Oosteindsepad 8
2661 EP Bergschenhoek
T: +31105212755
E: info@codemasystemsgroup.com
www.codemasystemsgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven