Houweling bouwt grootste zonnedak van Zuid-Holland

Houweling Groep uit Bleiswijk bouwt aan het grootste zonnedak van Zuid-Holland. Dit is mede mogelijk gemaakt door de provincie met de subsidieregeling ‘Asbest eraf, Zon erop!’.

Houweling Groep is gevestigd aan de Klappolder in Bleiswijk. Ze handelen onder andere in verpakkingen, producten voor de tuinbouw en veiligheidsartikelen, zoals veiligheidskleding en -schoenen. Momenteel vinden de voorbereidende werkzaamheden plaats. Over vier weken worden de eerste panelen geplaatst. In 2019 moet het 46.550 vierkante meter tellende dak voor een groot deel vol liggen met zonnepanelen.Werkbezoek
“Dit is precies waar deze regeling voor bedoeld is. Houweling Groep gebruikt de zonne-energie deels zelf en de rest wordt in samenwerking met een energieleverancier aan de omgeving verkocht”, aldus gedeputeerde Han Weber tijdens zijn werkbezoek aan de Houweling Groep.Asbest eraf, Zon erop!
De provincie heeft de subsidieregeling ‘Asbest eraf, Zon erop!’ vastgesteld om te stimuleren dat bedrijven, zoals Houweling Groep uit Bleiswijk, haar bedrijfspanden verduurzaamt. Houweling Groep heeft nu 46.000 m2 aan dakoppervlakte, waar ze uiteindelijk 3,7 MWp aan zonne-energie mee gaan opwekken. De panelen kunnen ongeveer 3.700 huishoudens voorzien van stroom. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie, moet de grootdakbezitter minimaal 40 kWp aan zonnepanelen plaatsen. Er kan dan €80,00 per kWp aan subsidie verkregen worden. De subsidieregeling van de provincie loopt tot en met 2023.


Voor meer informatie:
Houweling Horticulture
Ronald de Vreede
T: +31 (0)88 1210 400
E: info@houweling.nl
www.houweling.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven