Collectieve waterzuivering Nieuwe Waterweg richt ondernemersgroep op

De ontwikkeling van de collectieve waterzuivering Nieuwe Waterweg gaat gestaag door. In mei stemde de Verenigde Vergadering van het hoogheemraadschap van Delfland in met het voortzetten van de voorbereidingen.

De BZG (Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw) geeft aan dat met de beoogde techniek een zuiveringsrendement van minimaal 95% gehaald kan worden. Het onderzoek naar de daadwerkelijke dosering start in augustus om daarna de businesscase nauwkeuriger uit te werken.

Ondernemers betrekken bij ontwikkelingsproces
Er worden verkennende gesprekken gevoerd om het effluent van de AWZI nog verder te zuiveren. Zo kunnen tuinders het hergebruiken als zoet oppervlaktewater en/of gietwater. Al deze ontwikkelen maken de planvorming steeds concreter. Om die reden wil LTO Glaskracht Westland ondernemers gaan betrekken bij het ontwikkelingsproces. De komende maanden moeten er namelijk keuzes gemaakt worden en daarbij is draagvlak bij de ondernemers van groot belang meent LTO Glaskracht.

Deelnemer van de collectieve waterzuivering Nieuwe Waterweg en geïnteresseerd in deelname aan de ondernemersgroep? Aanmelden kan door een mail te sturen naar water@ltoglaskracht.nl. Aanmelden voor de collectieve waterzuivering kan ook nog, klik dan hier.

Bron: LTO Glaskracht

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven