Lentse Potgrond en Slingerland Potgrond met respect voor de natuur

Eerste substraatbedrijven met RPP-gelabelde substraten van start gegaan

Lentse Potgrond en Slingerland Potgrond hebben onlangs van RPP (Responsibly Produced Peat) toelating gekregen om het RPP-label op hun substraten toe te passen. Ze zijn daarmee de eerste substraatfabrikanten in Nederland met dit label. Substraat met het RPP-label bevat veen dat verantwoord is gewonnen met respect voor de natuur en een goede nazorg voor het veengebied.

Responsibly Produced Peat
De stichting Responsibly Produced Peat is een Europees keurmerk voor verantwoorde veenwinning. Bij de stichting zijn diverse internationale belanghebbenden betrokken, zoals milieubewegingen, veenproducenten en substraatproducenten. RPP staat voor de verantwoorde winning van deze voor de tuinbouw hoogwaardige grondstof met drie specifieke doelen: geen veenproductie in (veen)gebieden met hoge natuurwaarde, een voorkeur voor restauratie van het veengebied na de productie en lange termijn beschikbaarheid van veen als grondstof voor de tuinbouwsector.MVO bij Lentse Potgrond en Slingerland Potgrond

Al in 2016 werd de eigen veenderij van beide substraatfabrikanten, Hörle Torv AB in Zweden, gecertificeerd voor RPP. Sinds kort kunnen de bedrijven nu ook het eindproduct substraat labelen onder RPP. Het verkregen RPP-label betekent dat Lentse Potgrond en Slingerland Potgrond nu minimaal vijftig procent van het gebruikte veen van RPP-gecertificeerde veenlocaties afneemt. Dit groeit de komende jaren naar tachtig procent. Hiermee zetten beide fabrikanten een grote stap op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen door duurzame substraatproductie met maatschappelijk verantwoorde grondstoffen.

Naast veen gebruiken Lentse Potgrond en Slingerland Potgrond reeds ongeveer dertig procent circulaire grondstoffen in hun substraten. Dat zijn onder andere boomschors, rijstkaf, houtvezel, kokosproducten en compost. Beide bedrijven streven ernaar dit percentage de komende jaren nog te laten groeien.

Voor meer informatie:
Foundation Responsibly Produced Peat
Secretariat
Galgeweg 38
2691 MG 's-Gravenzande
T: +31 653 539 071
E: info@responsiblyproducedpeat.org
www.responsiblyproducedpeat.org

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven