Van den Bos zaait wilde bloemen

Honey Highway Honselersdijk wordt bijenparadijs

Vol enthousiasme zaaiden 13 mensen van Van den Bos flowerbulbs wilde bloemen op een braakliggende hoek grond pal langs de N213. Hier ontstaat een Honey Highway: een blijvend paradijs voor bijen.

Primeur
Van den Bos is naar eigen zeggen de eerste ondernemer in het Westland die een braakliggend hoek grond beschikbaar stelt en inzaait. Op initiatief van Hans Kleijwegt CEO van Van den Bos flowerbulbs en in samenwerking met Deborah Post is de grond in orde gemaakt en zijn 11 soorten eenjarige biologische bloemen ingezaaid. “De reden dat we nu eenjarige bloemen zaaien in plaats van meerjarige bloemen is vanwege het feit dat de grond begin volgend jaar bebouwd zal worden. Daarna ga ik zeker hoeken grond in orde maken en inzaaien met een meerjarig bloemenmengsel van Honey Highway”, aldus Hans Kleijwegt.
 


Groen v.s. biodiversiteit
Van den Bos Flowerbulbs stelt de grond ter beschikking en werkt graag mee met dit initiatief. Deze N213 Honey Highway is tot stand gebracht samen met het initiatief van Deborah Post dat voedsel aan bijen over een zo lang mogelijke periode wil bieden. “Een bloemenzee ziet er fraai uit, maar bovenal leveren de nectar en stuifmeel van de streekeigen bloemen voor een lange periode voedsel aan de bijen en hommels”, zegt Deborah. Het perceel ligt pal naast de kas van mijn buurman die tomaten kweekt. Ik ben bij hem langsgegaan en hij stemde positief in met de bloemenzee. “De bijen zijn misschien wel hele kleine beestjes en ook superbelangrijk en ik wil er iets aan doen”, aldus Hans.
 
Honey Highway
Er is veel groen eiwitrijk raaigras voor melkproductie voor de koeien in Nederland, maar er zijn veel te weinig bloemen. Honey Highway is een initiatief van biologisch-dynamisch imker Deborah Post. Zij wil iets doen om bijen, hommels en vlinders te behouden en terug te brengen in Nederland. Snel en op grote schaal. Mensen hebben bijen immers nodig om de groenten en fruit te bevruchten, ze staan dus aan het begin van onze voedselketen. Bermen van rijkswegen, spoorrails, provinciale wegen, dijken en braakliggende hoeken grond van ondernemers zijn ideaal om in te zaaien. Door gebruik te maken van meerjarig streekeigen wild bloemenzaad bestaande uit 44 soorten wordt een blijvend paradijs voor bijen gecreëerd.

Voor meer informatie:
Van den Bos Flowerbulbs
Dijkweg 115
2675 AC Honselersdijk
T 0174 612 121
F 0174 612 122
E: info@vandenbos.com
www.vandenbos.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven