Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Codema SDF realiseert grootste aantal digitale transacties ooit

Het aantal transacties via virtuele marktplaatsen en directe voorraadkoppelingen (VMP) was nog niet eerder zo hoog als in maart van 2018. Het aantal bestellingen dat SDF digitaal afhandelde tussen kwekers en handelspartijen was 5% hoger dan in februari en 20% hoger dan dezelfde maand vorig jaar. In eerste kwartaal groeide het totaal aantal transacties met 15%.

Pieter Zwinkels van SDF: “Deze groei is fantastisch voor SDF en is een bevestiging dat wij op de goede weg zitten. Digitale verkoop is namelijk één van de speerpunten in de ontwikkeling van onze software. We zien sinds dit jaar ook duidelijk dat de groei niet alleen plaatsvindt in de digitale verkoop van bloemen, maar ook in die van planten. Reden van de stijging is denk ik dat kwekers zich steeds meer bewust zijn van het belang van het bedienen van meerdere digitale afzetkanalen. We zien dit ook terug in het aantal nieuwe platforms dat ontstaat in de sierteeltsector.”

“Daarnaast zien we steeds vaker kwekers die de verkoop via hun eigen webshop willen organiseren. Groot voordeel hiervan is dat kwekers de regie in handen hebben over hoe hun aanbod gepresenteerd wordt. Over het algemeen zien wij de sector dus steeds dynamischer worden wanneer het op verkoop van bloemen en planten aankomt.”

Het eerste kwartaal van 2018 zijn weer een groot aantal kwekers gestart met digitaal zakendoen via SDF. Onder andere alle chrysantenkwekers van kwekersvereniging Vannova, Hortensiakwekerij Pico Bello, Montana Lisianthus en Cymbidiumkwekerij Ronald Ammerlaan zijn dit kwartaal gestart met digitale verkoop in SDF. Groot voordeel is dat alle digitale platforms en directe voorraadkoppelingen centraal vanuit SDF kunnen worden voorzien van aanbod. U vult het aanbod 1 keer in en het is direct op alle aangesloten digitale kanalen zichtbaar.

Voor meer informatie:
Codema SDF
+31(0)10-5212755
info@codemasystemsgroup.com
codema.nl

Publicatiedatum: