Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Welzijnsonderzoek Vlaamse land- en tuinbouwsector:

"Inkomen belangrijkste kopzorg bedrijfsleiders"

Geldzorgen bepalen voor een belangrijk deel de hoeveelheid stress die bedrijfsleiders tijdens hun werk ervaren, blijkt uit een enquête over welzijn in de Vlaamse land- en tuinbouwsector onder 550 bedrijfsleiders in het voorjaar van 2017. Negen op de tien deelnemers aan de enquête vinden hun werk boeiend, maar een op de vijf kampt echter met hoge tot zeer hoge stress.



In de sector 'groenten onder glas' hebben bedrijfsleiders vooral last van stress over hun inkomen, maar ook administratieve lasten en onzekerheid over afzet en arbeidskrachten dragen bij aan stress. In verhouding met de vleesveesector, waar 67% van de respondenten aangaf vaak stress te hebben over hun inkomen, komen bedrijfsleiders in de groententeelt onder glas er met 37% relatief goed vanaf.



De hoeveelheid stress, die bedrijfsleiders ervaren, loopt op in de jaren tot de leeftijd van 50 jaar. Daarna lijken bedrijfsleiders zich minder druk te maken. Wel hebben zij meer stress over het vinden van een goede opvolger.

Lees het hele rapport hier.

Bron: Departement Landbouw en Visserij
Publicatiedatum: