Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teler in beeld : Plant Trend

Plant Trend houdt zich al jaren bezig met het ontwerpen en produceren van plant arrangementen. OZ Planten bracht een bezoek aan het bedrijf dat in 2001 is opgericht door René van Zanten en is gevestigd in Aalsmeer op slechts één kilometer afstand van Flora Holland Aalsmeer. Plant Trend heeft een oppervlakte van 18.000 vierkante meter bedrijfsruimte met 85 vaste medewerkers en er zijn zelfs vergevorderde plannen voor Plant Trend om in de nabije toekomst nog eens 10.000 vierkante meter bedrijfsruimte aan te bouwen. Zo kunnen grotere orders op een snelle, kwaliteitsgerichte en efficiënte manier verwerkt blijven worden.



De kracht van Plant Trend is het samenvoegen van ideeën, inspiratie, decoratiematerialen en planten die leiden tot het uitbrengen van vaste lijnen die aansluiten bij de komende trends en het seizoen. Eens in de twee weken brengen zij een folder uit waarin alle arrangementen staan. Naast de vaste lijn van Plant Trend, wordt er ook aan custom made arrangementen gedaan. Om ook kleine orders van klanten optimaal af te kunnen handelen, heeft Plant Trend twee verkooppunten zowel in Aalsmeer als in Naaldwijk op de veiling. Tot de klanten van Plant Trend behoren onder andere supermarkten, tuincentra, bloemisten en pompstations.

Het onderscheidend vermogen van Plant Trend uit zich met name op het gebied van originaliteit en ontwerp. Plant Trend kent de nieuwste trends en weet daar goed op in te spelen.



Duurzaamheid
Plant Trend maakt gebruik van een extern verwerkingsbedrijf wat het afval ophaalt. Zo wordt plastic, karton en restafval verzameld in aparte containers en afgevoerd. Waar mogelijk hergebruikt Plant Trend het karton, plastic (tray’s van planten) en gebruikt men veel verpakkingen opnieuw.

Plant Trend is in het bezit van het MPS-Florimark TraceCert certificaat. Dit is een certificaat specifiek voor de (groot) handel. Elk jaar krijgen zij een audit van MPS-CAS en worden ze gecontroleerd en na goedkeuring wordt het certificaat verlengd met een jaar. Het TraceCert certificaat staat voor traceerbaarheid en inzichtelijkheid van het bedrijf. Hoewel Plant Trend geen kweker is en dus niet rechtstreeks te maken heeft met allerlei gewasbeschermingsmiddelen, werken ze wel met het eindproduct van de kwekers: de plant. Alle planten worden ingekocht bij gecertificeerde kwekers (MPS-ABC en/of MPS-GAP).

bron: OZ Export
Publicatiedatum: